33 doden na aardverschuiving in Colombia

Een aardverschuiving in Colombia, waarbij een bus werd bedolven, heeft 33 levens geëist. Negen mensen konden gered worden. Dat bevestigt de minister van Binnenlandse Zaken.

Bron: BELGA

De aardverschuiving in het noordwesten van Colombia ontstond na hevige regenval. De bus werd getroffen tussen de dorpen Pueblo Rico en Santa Cecilia in de provincie Risaralda, ongeveer 230 km van de hoofdstad Bogotá. De gouverneur van Risaralda zei eerder dat vijf mensen levend uit de bus waren gehaald. Dat aantal liep dus op tot negen.

“We hebben al 33 doden gevonden, waaronder drie minderjarigen, en we hebben negen mensen levend gered, van wie er vier in kritieke toestand verkeren,” zei minister van Binnenlandse Zaken Alfonso Prada maandag tegen verslaggevers.

Sinds begin augustus wordt Colombia geconfronteerd met het zwaarste regenseizoen in vier decennia, dat nog tot maart zou kunnen duren. De hevige regenval wordt toegeschreven aan het weerfenomeen La Niña, waardoor de Stille Oceaan afkoelt. De regering van president Gustavo Petro riep al een “nationale ramp” uit om middelen vrij te kunnen maken om de noodsituatie aan te pakken.

Het regenseizoen in Colombia is volgens de regering het ergste in 40 jaar. Tot dusver zijn daardoor in 2022 meer dan 216 mensen omgekomen en 538.000 mensen dakloos geraakt.

©  AFP

Aangeboden door onze partners