Inbrekers ruiken kans nu voetballers in Qatar zijn: Raheem Sterling keert terug naar Engeland na inbraak, Harry Kane voert beveiliging op

Raheem Sterling (27) is teruggekeerd naar Engeland en ontbrak in de Engelse selectie voor de 1/8ste finale van het WK tegen Senegal. Aanvankelijk klonk het dat gewapende overvallers zijn huis waren binnengedrongen terwijl zijn vrouw en kinderen thuis waren en dat er geweld werd gebruikt, maar dat spreekt de politie tegen. Sterling krijgt van bondscoach Southgate niettemin alle tijd om te bekomen en dus is het nog niet duidelijk of hij er bij is in de kwartfinales tegen Frankrijk. Het nieuws heeft ook andere sterren gealarmeerd, want voor inbrekers biedt de lange afwezigheid van voetballers een uitgelezen kans om toe te slaan.

Guy Van Den LangenberghBron: BELGA

De Engelse politie heeft bevestigd dat een inbraak bij de Engelse international Raheem Sterling onderzocht wordt. In tegenstelling tot wat eerder in de Engelse pers verscheen, werd daarbij geen geweld gebruikt.

Sterling zat zondag niet in de Engelse selectie voor de 1/8ste finale tegen Senegal (3-0) op het WK in Qatar. Bondscoach Gareth Southgate verklaarde na het duel dat de 27-jarige aanvaller van Chelsea wegens een “familiaal probleem” naar het Verenigd Koninkrijk teruggekeerd was.

“We onderzoeken een inbraak op een adres in Oxshott, Leatherhead”, bevestigde de politie van Surrey. “De politie werd zaterdagavond gecontacteerd, nadat de bewoners waren thuisgekomen en hadden vastgesteld dat een aantal items, onder meer juwelen en horloges, verdwenen waren. Tijdens de inbraak was er niemand thuis, geweld is er dus niet gebruikt.”

Of Sterling nog naar Qatar terugkeert, is niet duidelijk. “We gunnen hem de tijd om dit op te lossen”, zei Southgate. “Uiteraard is dit geen ideale situatie, maar soms is het individu belangrijker dan de groep.”

Verhoogde beveiliging

Het nieuws van de inbraak heeft ook voor een opstoot van paniek bij de rest van de selectie gezorgd. Onder meer Harry Kane besloot de beveiliging van zijn woning op te voeren. Criminelen maken vaak van de afwezigheid gebruik om hun slag te slaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten