Broers Ken en Tom zetten na 6 jaar “met spijt in het hart” hun bistro stop: “We hebben geen andere keuze”

“De economische realiteit in België laat ons geen andere keuze”, zegt Ken Bekaert, een van de zaakvoerders van Pintxos. © Dirk Vertommen

Mechelen -

De broers Ken en Tom Bekaert houden er na zes jaar mee op in bar & bistro Pintxos, vlak bij de Mechelse Vismarkt. “Met spijt in het hart, maar we hebben geen andere keuze.”

Sven Van Haezendonck

Het gerucht deed al een tijdje de ronde. Nu maken de broers Bekaert ook zelf officieel bekend dat ze ermee stoppen. De zaak in de Nauwstraat stond onder meer bekend om zijn pintxos, een Baskische versie van de bekende Spaanse tapas. Op zondag 18 december bedienen ze de laatste klanten. “Normaal sluiten we altijd met de kerstdagen, maar na nieuwjaar gaan we niet meer open”, zegt Ken Bekaert, een van de zaakvoerders.

De beslissing om ermee te stoppen, wijt hij aan de economische situatie. “We hebben een mooi verhaal geschreven. Het is natuurlijk een beetje met spijt in het hart dat we ermee stoppen, maar de economische realiteit in België laat ons geen andere keuze”, vertelt Ken. De horeca rolde de voorbije jaren van de ene crisis in de andere. “De overheid gooide af en toe wel een reddingsboei, maar structurele hulp bleef uit”, zegt hij.

Nieuw concept

De broers laten het pand, waar ooit Mille gevestigd was, over aan de familie Demir. Aan de overkant runnen Burhan en Dilara Demir restaurant Merad. Toen ze hoorden dat het gebouw van Pintxos vrij kwam, aarzelden ze geen moment. “Het is een pand met veel potentieel. In vijf dagen tijd was de overname beklonken”, reageert Burhan. In het late voorjaar willen ze in het pand een tweede zaak met een nieuw concept lanceren. “Nieuw voor Mechelen”, zegt Dilara. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten