Onze-Lieve-Vrouwkoor en orkest La Passione slaan handen in elkaar voor verrassend kerstconcert

Het Onze-Lieve-Vrouwkoor. © Wim Vermost

Mechelen -

De kerstdagen sfeervol inzetten met kerstmuziek kan op 23 december met GloHOHOHOria! in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk in Mechelen. Zo’n 130 zangers van het Onze-Lieve-Vrouwkoor geven samen met het orkest La Passione het beste van zichzelf.

“De kinder- en jeugdafdelingen Maxi-Kolor, Koloriet en Koraal van het Onze-Lieve-Vrouwkoor toveren de mooiste klanken uit hun kerstmuts en zingen verschillende liederen”, zeggen de organisatoren. “Van kerstklassiekers tot leuke kinderkoormuziek, maar ook filmmuziek en werken van de grootste componisten. Dat doen ze onder begeleiding van dirigente Elke Vandenbogaerde en pianist Tom Van der Plas.”

Daarnaast brengen de afdelingen Koraal en Vokalis ook ‘Gloria’ van John Rutter. Dat doen ze samen met het orkest La Passione en onder leiding van dirigent Jeroen Keymeulen. “Het werk bestaat uit drie delen. De verrassende combinatie van kopers, percussie en orgel creëren een verheerlijkend en vrolijk effect. De muzikale avond afsluiten doen we met het voltallige koor.”

Het concert vindt plaats op vrijdag 23 december vanaf 20u in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen. Tickets zijn te koop via de website van UiT in Mechelen en kosten 20 euro. Wie jonger is dan 16 jaar betaalt 12 euro. In de prijs is ook een drankbonnetje inbegrepen waarmee je na afloop terechtkunt in de kerstbar. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten