Uitgehuwelijkte vrouw en zes kinderen krijgen slaag van man des huizes, jaar cel gevraagd

©  shutterstock

Kortrijk -

In juni 2021 raapte ze haar moed bijeen en stapte ze eindelijk naar de politie. Haar man, aan wie ze uitgehuwelijkt was, had haar meerdere malen verkracht én sloeg haar en hun zes kinderen. De 52-jarige Kortrijkzaan riskeert één jaar cel.

Joerie Dewagenaere

“Een gedwongen huwelijk dat gedoemd was te mislukken”, noemde de advocaat van Mahmoud S. (52) uit Kortrijk het. In 2004 werd zijn vrouw – een nicht van de man – aan hem uitgehuwelijkt, ze trouwden een jaar nadien in Marokko waarna ze naar België verhuisden. Zes kinderen en een ongelukkige relatie later is de echtscheidingsprocedure ingezet.

Het ongeluk school dan ook niet enkel in de dwang. De vrouw werd naar eigen zeggen al meermaals verkracht door haar man, die haar ook wurgde en sloeg. Daarbovenop zouden ook zijn kinderen niet aan zijn toorn ontkomen. Een van de kinderen kreeg er zelfs van langs met een stok.

“Geen aangename mens”

De feiten kwamen aan het licht in juni 2021. “De vrouw raapte al haar moed bijeen en stapte naar de politie”, aldus haar advocaat. “De politie nam haar serieus en de man werd uit zijn woning ontzet. Bij het verhoor zei hij dat zijn dominante vrouw hém sloeg.”

De vrouw vraagt een morele schadevergoeding van 1.500 euro. Het Openbaar Ministerie eist een jaar cel en een boete van 800 euro. De beklaagde vroeg alvast de vrijspraak. “De kinderen zijn contenter nu de papa weg is, maar blauwe plekken of andere bewijzen zijn er niet. Hij is niet de meest aangename mens, maar dat is niet illegaal.”

Uitspraak op 14 december

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten