Hallucinante cijfers: meer dan de helft van gecontroleerde tweewielers blijkt niet in orde tijdens grote politieactie

© IF

Brugge -

De resultaten na de grote controle op tweewielers afgelopen vrijdag zijn hallucinant: iets meer dan de helft van de gecontroleerden bleken niet in orde. 124 bestuurders waren in overtreding. Vooral correcte verlichting bleek een probleem.

Junior Verbeeke

Vrijdagmiddag vond een grote controle op tweewielers plaats op ’t Zand in Brugge. Niet alleen fietsers werden er tegengehouden, ook bestuurders van elektrische steps, bromfietsen en andere tweewielers moesten halt houden. De focus lag op fietsverlichting, gsm-gebruik en verkeersonveilig gedrag. Naast de controlepost op ’t Zand werden ook op andere plaatsen in het centrum fietsers of ‘steppers’ uit het verkeer geplukt. En de resultaten zijn niet min: van de 236 tweewielers bleken er 124 bestuurders niet in orde.

Bij 50 fietsers werd een gebrekkige fietsverlichting vastgesteld, maar ook gsm-gebruik (20) en rijden zonder handen (18) mag niet tijdens het fietsen. Bij de bromfietsers waren de overtredingen heel uiteenlopend met inbreuken op het vlak van verzekeringen, opfokken van het voertuig of een luide uitlaat. Zeven bromfietsen werden ook meteen ingehouden. “Het feit dat de helft van de tweewielers niet in orde bleek, toont aan dat preventie én repressie broodnodig blijven”, zegt Lien Depoorter, woordvoerder van de politiezone Brugge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten