Atletiek Veldlopen Oudenaarde

Laure Bilo opnieuw de snelste voor eigen volk in Oudenaarde: “Moet echt nog aan zelfvertrouwen winnen”

Laure Bilo verbaasde zichzelf met haar goede prestatie op het langere werk: “Tot mijn grote verrassing draaide ik echt soepel.” ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

Net als vorig jaar schreef de 18-jarige Laure Bilo voor eigen volk de veldloop van de Stad Oudenaarde op haar naam. “Lange crossen zijn niet echt mijn ding”, klinkt het na afloop bij Bilo. “Maar uiteindelijk heb ik er wel ferm van genoten.”

Willy Goossens

“Het was met gemengde gevoelens dat ik aan de start van de veldloop kwam”, vertelt de KASVO-atlete Bilo. “Ik ben de laatste tijd immers meer en meer gefocust op het kortere werk. Aan het langere afstanden beleef ik niet zoveel plezier meer. Omdat mijn club bij de vrouwen geen korte cross op het programma voorzien had, heb ik me toch maar opgeladen om als junior mee te doen aan de lange cross, maar tot mijn grote verrassing draaide ik echt soepel. In de laatste ronde vond ik nog vlotjes de kracht om te versnellen en afstand te nemen van Axana Schaeverbeke en Lotte Vonck, die op de twee volgende podiumplaatsen beslag legden. Natuurlijk hield ik na afloop aan mijn zege een prettig gevoel over.”

“Ik moet vooral nog leren geloven in mezelf”, bekent de eerstejaars studente Lichamelijke Opvoeding uit Ronse. “Wanneer ik aan de start van een wedstrijd sta, kijk ik meestal heel nederig op naar de aanwezige toppers. Dat zelfvertrouwen moet echt nog groeien. Vorige week nam ik in Roeselare deel aan de korte cross, zeker niet met de ambitie om me te kwalificeren voor het EK. Ik dacht nog dat ik beter zoals mijn tweelingzus Marie bij de junioren startte. Uiteindelijk finishte ik toch als vierde. Voor Marie was het trouwens wel bingo, zij kon zich als junior plaatsen voor het EK van volgende zondag in Turijn. Ik ben echt blij voor haar, zij verdient het.”

Beterschap beloofd

Bilo pakte ook met een niet onaardig zomerseizoen uit. Zo verbeterde ze haar persoonlijk record op de 800 meter naar 2’08”39. “Ja, maar ook toen ontbrak het me aan het nodige zelfvertrouwen. In de eerste ronde bengelde ik helemaal achteraan, het was pas nadien dat ik er echt in geloofde en naar voren oprukte. Ik beloof op dat gebied zeker beterschap. Misschien loop ik deze winter deze afstand nog eens indoor. Maar eerst werk ik de korte crossen van de CrossCup af. In dat klassement sta ik nu trouwens op de tweede plaats achter Mariska Parewyck.”

Katrijn Van Hulle won bij de masters voor de AVLO-atletes Carolien Haegens en Lot Stevens. Bij de mannen ging de zege naar Lukas Outtier voor Daniel Hamid Fagi en Ward Oosterlinck. In de korte cross was Kobe Van Rie duidelijk de snelste voor Klaas Callens en Gerben De Backer. Xavier Rondas haalde het bij de masters, waar de twee andere podiumplaatsen naar Jo Van Den Brulle en Berten De Vleeschauwer gingen. Patrick Van Petegem werd vierde. Bart Huysentruyt werd winnaar bij de junioren. Er waren in totaal 811 deelnemers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten