Basketbal Tweede Landelijke Amon Jeugd Gentson

Amon Jeugd Gentson moet zaterdag winnen tegen Koksijde: “Ik ga ervan uit dat mijn spelers uit zijn op eerherstel”

Coach Zeno Neyt wil het onderste uit de kan halen bij Amon Jeugd Gentson: “We mogen het onszelf niet aandoen om de play-offs te missen.” ©  Nic Declercq

Gent -

Amon Jeugd Gentson - Koksijde wordt nu zaterdag in de Provinciale Sporthal Henleykaai een cruciale confrontatie voor de thuisploeg. Om de kansen op een plaatsje bij de eerste vier gaaf te houden, moeten de Gentenaars, die vooralsnog een vier op acht realiseerden, winnen.

Johan Gaudissabois

Zeno Neyt beseft heel goed dat verliezen zaterdag geen optie is. In dat geval neemt Koksijde een voorsprong van vier punten, wat in deze fase van de competitie wel eens onoverbrugbaar kan blijken. “We hebben er alle vertrouwen in”, aldus Gentsoncoach Zeno Neyt. “Ik ga er in ieder geval van uit dat mijn spelers, na de nederlaag in de heenronde tegen Koksijde, uit zijn op eerherstel. Koksijde is een zeer moeilijk te bespelen ploeg. Ze staan niet voor niets nu al op die zo begeerde vierde plaats. Wij zitten na overwinningen tegen Denderleeuw, Okapi B, Blankenberge en in de beker tegen Ninove in een goede flow. Dat we momenteel eindelijk weer compleet zijn, heeft hier uiteraard veel mee te maken. Ik kan in de wedstrijden optimaal roteren en daar maak ik ook gretig gebruik van. Heel wat coaches leggen graag hun vertrouwen bij een aantal vlotscorende jongens, die ze heel wat minuten laten opdraven. Bij mij werkt dat zo niet. Ik doe een beroep op iedereen en verwacht dat het onderste uit de kan gehaald wordt. Na een viertal minuten waarin ze werkelijk alles geven, zijn ze dan toe aan wat rust.”

Playdowns vermijden

“Tegen Koksijde is het erop of eronder. We mogen het onszelf niet aandoen om de play-offs te missen. Uit de playdowns komen aan het einde van de rit liefst vijf zakkers voort. Het wordt voor iedereen die daar terecht komt knokken tegen de degradatie. Na Koksijde hebben we het geluk dat Houtem ook naar de Henleykaai komt. We moeten wel nog uit naar Erpe-Mere en Basket@Sea. Die eerste verplaatsing kunnen we winnen. De tweede is al wat moeilijker, want het vroegere Gistel lijkt me echt wel het sterkste team uit de reeks. Die ploeg speelt in functie van twee vedetten, namelijk Kevin Van Hee die een begenadigde schutter is en Kristaps Fridenbergs, die oerkracht bezit onder de ring. We waren er thuis machteloos tegen. Nu gaat echter alle aandacht naar Koksijde. We zullen er klaar voor zijn”, besluit aldus een strijdlustige Neyt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten