Parkeerapps nemen steeds vaker de rol in van klassieke automaten in Gent

©  Stad Gent

GENT -

Smartphone-apps nemen steeds vaker het werk over van klassieke parkeerautomaten in Gent. In september werden voor het eerst meer dan veertig procent van alle betalingen mobiel gedaan.

Bert Staes

Daarvoor zijn er verschillende opties beschikbaar in Gent. De bekendste is 4411, maar ook EasyPark, Flowbird, Indigo en Yellowbrick hebben apps ter beschikking waarmee je kan betalen in Gent.

In september was iets meer dan 40 procent van de 433.000 betaaltransacties in Gent mobiel, blijkt uit cijfers die Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit, vrijgaf. In oktober ging het al om 42 procent.

Het gebruik van parkeerapps neemt toe sinds het parkeerregister gekoppeld is aan de nummerplaat van een wagen, en je dus ook geen papieren ticket meer moet tonen aan de voorruit van de wagen.

De Stad stelt dat register open voor private ontwikkelaars die een app willen lanceren in Gent. De tarieven worden vastgelegd door de Stad Gent, maar de ontwikkelaars kunnen daar zelf nog een bijkomende transactie bovenop vragen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten