Een (veilige) fietsparkeerplaats voor 65 euro per jaar: Gent blijft stallingen bijbouwen

©  Gent Fietst

GENT -

Gent blijft aan een strak tempo ‘buurtfietsenstallingen’ bijbouwen. In die gebouwtjes kunnen bewoners tegen een maandelijkse kost veilig hun fiets stallen.

Bert Staes

De nieuwste buurtfietsenstalling werd maandag geopend in de Wijngaardstraat, een woonstraat aan de Coupure. Buurtbewoners kunnen er voor 65 euro per jaar een fietsparkeerplaats huren. En meestal zijn die plaatsen redelijk snel volzet. Er zijn stallingen die werken met een wachtlijst.

Volgende week opent er ook zo’n stalling aan de Meibloemsite in de Brugse Poort. En in januari is er een voorzien op de Meulesteedsesteenweg, in de Muide. Voor de zomer werden er stallingen geopend in de Limbastraat, het Pierkespark en Huidevetterken.

Het gaat telkens om tussen de tien en twintig plaatsen, maar de vraag is hoog omdat veel mensen hun (dure) fietsen niet in hun huis kunnen stallen. Bovendien worden er veel fietsen gestolen in Gent. In een buurtfietsenstalling raak je enkel binnen met een badge.

LEES OOK. Ook camera’s schrikken hen niet af: 22-jarige fietsdief voor de zoveelste keer voor de rechter

Zo ziet een buurtfietsenstalling er binnenin uit, niet zoveel anders. Om binnen te raken moet je wel een badge hebben. ©  Gent Fietst

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten