Bende staat terecht voor diefstallen uit auto’s: tot 24 maanden cel gevraagd

©  rr

Duffel -

Drie mannen moesten zich maandag voor de Mechelse correctionele rechtbank verantwoorden voor diefstallen uit auto’s én voor het lidmaatschap van een vereniging van misdadigers.

Het Openbaar Ministerie vervolgde de mannen voor een inbraak in een auto in Wielsbeke. Daarbij werden een gsm en verschillende documenten gestolen. Aan een benzinestation in Duffel verdwenen dan weer drie sporthorloges en een laptop uit de auto van een vertegenwoordiger. Volgens de openbare aanklager konden twee van de drie beklaagden gelinkt worden aan de feiten, temeer omdat ze ook gefilmd waren door bewakingscamera’s. De twee lieten verstek gaan voor hun proces.

M.A. (32) was er wel. Hij kon niet aan de twee feiten worden gelinkt, maar het parket wreef hem wel het lidmaatschap van een criminele organisatie in de schoenen. Tegen de eerste twee, S.H. en I.A. werden celstraffen van achttien tot 24 maanden gevraagd, tegen M.A. tien maanden.

Die laatste vroeg de vrijspraak. “Het is niet omdat mijn cliënt de andere twee kent, dat hij automatisch ook een crimineel is”, foeterde advocaat Boris Reynaerts. “Deze man zit al acht maanden in voorhechtenis en blijft erbij dat hij niets strafbaars heeft gedaan. Hij maakt geen deel uit van een bende. Er is geen bewijs tegen hem.”

Uitspraak valt op 19 december. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten