Busverkeer draait in de soep door ‘vierkant groen’ en wegenwerken: De Lijn kort buslijnen in

Aan Meuelstedebrug staan sinds vorige week lange files, door een aanpassing van de verkeerslichten. ©  fvv

WONDELGEM -

De bussen van de ‘lijn 50’ in Gent rijden worden donderdag ofwel ingekort, ofwel omgeleid. De Lijn grijpt in omdat de bussen te veel tijd verliezen in de files rond Wondelgem en Meulestedebrug.

Bert Staes

LEES OOK. Vierkant groen doet verkeer vierkant draaien: “Dit is typisch in de eerste dagen, we vragen geduld”

Het gaat om twee grote knelpunten. In Wondelgem is de heraanleg bezig van de Evergemsesteenweg, de drukste weg door de deelgemeente. En aan Meulestedebrug is sinds kort ‘vierkant groen’ in gevoerd, wat op piekmomenten voor erg lange files zorgt.

De bussen van De Lijn verliezen aan de twee knelpunten zo veel tijd dat zelfs de vakbonden van de chauffeurs dreigden te staken als er niet werd ingegrepen. Reizigers getuigen over vertragingen van soms wel een uur, ouders klagen dat hun kinderen langer dan anders onderweg zijn naar school.

De Lijn grijpt in en past vanaf nu donderdag de lijnen 52, 53, 54, 55 en 58 aan.

Bus 58 stopt vanaf donderdag aan de Zuid en rijdt niet meer door naar het Sint-Pietersstation. En lijnen 52, 53 en 54 zullen stoppen aan een nieuwe eindhalte aan het Rabot en rijden dus niet meer tot aan Gent Zuid. Wie de verbinding wil maken, moet overstappen op tram 4.

De grootste impact is er voor bus 55, die veel reizigers uit Zelzate, Evergem en het noorden van Gent nemen naar het Sint-Pietersstation. De 55 rijdt nog naar het station, maar zal vanaf donderdag een omweg maken via de R4, omdat de bus anders te veel tijd verliest.

Daardoor vallen een heleboel haltes weg. Bus 55 wordt omgeleid langs Evergem Brielken en rijdt van daar via de R4 meteen door naar het Sint-Pietersstation. ​Tussen Evergem Spoorwegstraat en het Sint-Pietersstation zijn er dus geen op- of afstaphaltes. Wie Gent in moet, moet overstappen aan Evergem Brielken.

©  De Lijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten