Voetbal 2de Afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Toon Janssen hoopt dat KSC Lokeren-Temse lesje geleerd heeft na blamage tegen KVV Zelzate: “Het zat er op geen enkel moment in”

Toon Janssen (links) zag dat niemand op het appel was tegen Zelzate: “Een complete offday van iedereen.” ©  Geert De Rycke

Lokeren -

KSC Lokeren-Temse leverde een wanvertoning af tegen KVV Zelzate. Gelukkig voor de tricolores ging ook leider Eendracht Aalst onderuit, waardoor de kloof met de koploper vijf eenheden blijft. Maar het hadden er dus ook veel minder kunnen zijn.

Ivan Elegeert

Middenvelder Toon Janssen was er na een schorsingsdag weer bij, maar ook hij kreeg zijn team tegen Zelzate niet op de rails. “Deze 1-3-nederlaag is zeer pijnlijk”, pakt Janssen na afloop uit met een understatement. “Een complete offday van iedereen. Ik zag het niet aankomen, maar het komt bijzonder hard binnen. We werden koud gepakt met een vroeg doelpunt. Het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt. Dit is ook niet de fout van de verdediging, maar het is een collectief falen. Het is een pijnpunt, want we slikten dit seizoen al te veel en te makkelijk doelpunten. Ook nu weer was de eerste kans van de bezoekers meteen bingo. Pas na een kwartier kwamen we wat in de wedstrijd en kregen we ook wel kansen. Ergens verdienden we in die periode ook wel de gelijkmaker”, verwijst Janssen naar onder andere zijn eigen voorzetschot, dat tegen de paal belandde. “Maar als je dan op het slechtste moment van de wedstrijd, vlak voor de rust, een tweede doelpunt binnenkrijgt, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Tenzij je snel na de koffie nog kan reageren.”

Maar die reactie kwam er niet. “We hadden ons tijdens de rust nochtans opgepept”, gaat Janssen verder. “We hadden niets meer te verliezen. We zijn één groep en wilden na de pauze toch nog alles geven om minstens een gelijkspel te pakken, maar het zat er op geen enkel moment in. Ik weet ook niet waar het aan ligt, maar het lukte op geen enkel moment”, aldus Janssen, die het na de rust op het middenveld als offensieve middenvelder wel alleen moest rooien. Boualouali (knie) was geblesseerd en een bleke aanvoerder Maes werd door coach Cornelis gewisseld voor Vercauteren. “Youssef toonde zich de voorbije weken inderdaad belangrijk in de opbouw, maar we moeten het daar niet gaan zoeken. Iedereen in onze ploeg kan goed genoeg voetballen en heeft voldoende creatieve input. Helaas kwam die er tegen Zelzate niet uit. Bij niemand.”

Seizoen is nog lang

Gelukkig voor Lokeren-Temse ging koploper Eendracht Aalst daags nadien op het veld van Jong Essevee ook onderuit zodat de kloof met de leider vijf punten blijft. “We hadden dus een uitstekende zaak kunnen doen, maar dat hebben we dit seizoen al vaker meegemaakt. We hebben al te vaak punten laten liggen, waardoor we ons nu in deze situatie bevinden. Los daarvan is het seizoen nog niet halfweg en blijven er nog heel wat onderlinge confrontaties tussen de toppers over. Maar hopelijk hebben we nu ons lesje wel geleerd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten