Voetbal 3de afdeling VV A SV Anzegem

Naar SV Anzegem teruggekeerde Jean-Pierre Vanden Heede is vol lof over nieuwe trainer en vernieuwde ploeg: “Met derde plaats zitten wij heel goed op schema”

Jelle Belmans scoorde twee keer in de 3-2-zege van Anzegem tegen Wielsbeke, en dit tot tevredenheid van Jean-Pierre Vanden Heede (rechts). © Bart Vandenbroucke

ANZEGEM -

SV Anzegem won de derby tegen Wielsbeke met 3-2 en is daardoor nu al acht matchen op rij ongeslagen. De neutrale toeschouwer vond dat een gelijkspel een logisch resultaat zou geweest zijn en daar had ook Jean-Pierre Vanden Heede zich best mee kunnen verzoenen.

Ivan Demeulemeester

Jean-Pierre Vanden Heede nam in het begin van het seizoen ontslag als voorzitter van SV Anzegem, maar is nu terug bij de club. “Ik ben inderdaad teruggekeerd naar Anzegem, maar eerst wil ik nog eens duidelijk de reden van mijn ontslag aangeven”, zegt Vanden Heede. “Met het bestuur hadden wij in het tussenseizoen een serieuze inspanning gedaan om een degelijke kern samen te stellen. Er was ook een overeenkomst met de gemeente, maar die hield haar woord niet en daardoor dreigde de ploeg in de problemen te geraken. Ik was echt gefrustreerd door die houding en ook mijn gezondheid leed er onder. Kort na mijn ontslag hoorde ik dat nóg verschillende personen, van ondervoorzitter Fabien Heyse tot zeg maar terreinverzorger Marnix Depraetere, er eveneens mee zouden ophouden. Dat zou wellicht het einde hebben betekend van deze mooie club. Ik wilde dat echter niet laten gebeuren en gelukkig kreeg ik de steun van heel wat mensen, waaronder mijn goeie vriend Willy Callens.”

In tegenstelling tot vorig seizoen loopt het als een trein bij SV Anzegem. “Sportief kunnen wij zeker niet klagen”, vervolgt Jean-Pierre Vanden Heede. “Met Pascal Verriest beschikken wij over de ideale trainer voor deze club. Geen kwaad woord echter over zijn voorganger Fanny Schamp. Hij was een echte vakman, maar hij paste niet zo goed bij Anzegem. Pascal Verriest kan vergeleken worden met Franky Dekenne, die eveneens een goeie peoplemanager was. Met het materiaal dat hier voorhanden was, verwachtte ik van de trainer dat hij de groep naar een plaats in de top vijf zou loodsen. Er waren natuurlijk heel wat nieuwe spelers, maar hij slaagde er snel in om daar een goeie groep van te maken en op het veld staat er een sterk blok. Met een derde plaats zitten wij heel goed op schema. De zege in de derby tegen Wielsbeke, waarvoor heel wat publiek kwam opdagen, was een mooie opsteker. Toch moet ik toegeven dat een gelijkspel een eerlijker resultaat was geweest. Met nog matchen tegen Drongen en Roeselare-Daisel moeten wij onze goeie klassering verder kunnen wettigen en zo met een comfortabel gevoel de winterstop ingaan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten