“Hij zette haar naakt op straat en dreigde ermee haar nek te breken”: man staat terecht voor verkrachting en onmenselijke behandeling van zijn vriendin

©  Shutterstock

Koekelare -

Een dertiger uit Koekelare moet zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor verkrachting en onmenselijke behandeling van zijn vriendin.

Arne Franck

Volgens het openbaar ministerie was beklaagde K.R. (38) ziekelijk jaloers en verdacht hij zijn vriendin voortdurend van bedrog. Dat leidde geregeld tot geweld. Op 6 augustus vorig jaar liep de situatie zwaar uit de hand nadat K.R. cocaïne was gaan kopen. Bij zijn thuiskomst beschuldigde hij zijn vriendin opnieuw van ontrouw en zou haar een vijftigtal keer geslagen hebben. Hij zette haar ook naakt op straat opdat ze het bedrog toe zou geven. Toen zijn schoonvader een paar dagen later verhaal kwam halen gaf K.R. hem een stamp.

De verhoren wezen uit dat geweld schering en inslag was in de relatie. “Het slachtoffer werd ook gedwongen tot orale seks”, verduidelijkte procureur Fien Maddens. “Hij bond haar ook tegen haar wil vast met riemen en koorden en verkrachtte haar. Als ze vroeg om te stoppen dreigde hij ermee haar nek te breken.” Volgens de procureur minimaliseerde K.R. de feiten. Naar eigen zeggen daagde zijn vriendin hem uit en stuurde ze zélf aan op harde seks.

Nog steeds samen

De procureur vroeg een straf, deels gekoppeld aan voorwaarden. De man gaf zijn schuld toe en stelde dat hij zijn drugs- en agressieprobleem intussen aanpakte. K.R. en het slachtoffer vormen nog steeds een koppel. De vrouw stelde zich dan ook geen burgerlijke partij.

De rechtbank doet uitspraak op 2 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten