Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge

Triumviraat loodst Boezinge naar stuntzege tegen leider Wevelgem, tot tevredenheid van Jonas Vandermarliere: “Ik neem ontslag met 100% van de punten”

Het succesvolle Boezingse triumviraat met nieuwe trainer Dylan Vanhaverbeke (m) tussen Frederik Wydoodt (l) en Jonas Vandermarliere (r). © Bart Vandenbroucke

IEPER -

Bij de pakken blijven zitten is niet de stijl van Boezinge en dus handelde Sassport snel na het vertrek van trainer Angelo Paravizzini en zijn staf. Speler Jonas Vandermarliere werd interim-coach en Frederik Wydoodt T2, maar nog in dezelfde week bereikte de club een overeenkomst met Dylan Vanhaverbeke als nieuwe T1. Het triumviraat bundelde de krachten en klopte leider Wevelgem, de ex-ploeg van de nieuwe coach, met 2-1.

Koen Verdruye

Jonas Vandermarliere

Oude wijn behoeft geen krans. Dat geldt ook voor Jonas Vandermarliere (36). Op maandag is het al eens wat moeilijker om na een match uit zijn bed te geraken, maar de middenvelder is nog steeds even gedreven en gemotiveerd. Geen sprake dan ook om dat nu al op te geven voor een onzeker bestaan als trainer.

“Ik heb het bestuur meteen gezegd dat depanneren geen probleem was. Dat mocht zelfs voor een paar weken zijn, maar gelukkig vonden ze snel iemand. Dylan Vanhaverbeke is de geknipte man en had ook al zijn aandeel in de zege tegen Wevelgem. We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt met een heel team en Dylan heeft daar nog wat accenten aan toegevoegd. Ik neem nu ontslag als trainer met 100% van de punten (lacht). We staan nu vierde op vier punten van Wevelgem, maar met twee matchen minder gespeeld. Als we 6 op 6 pakken, dan gaan we over de huidige leider. We spelen die inhaalmatch thuis tegen Blankenberge op 20 december. Zij hebben dat zichzelf aangedaan. Door te weigeren verder te spelen, moeten ze nu op een woensdagavond in putje winter nog eens terugkeren naar de Westhoek.”

Frederik Wydoodt

Om T2 te worden bij de Boezingse A-ploeg, stopte Frederik Wydoodt als trainer van de B-ploeg en zette hij ook zijn activiteiten bij de jeugd van Westhoek op een lager pitje.

“Ik blijf er nog betrokken bij de werking, maar niet meer als trainer van een ploeg omdat het niet meer haalbaar is”, aldus Wydoodt. “We trainen drie keer per week bij Boezinge en met de match erbij maakt dat vier activiteiten per week. Dat is niet te combineren en ik concentreer mij nu op Boezinge. Ik ben blij en vereerd dat de club mij de kans wil geven om door te stromen naar de A-ploeg. Ik was ook lange tijd T2 in Vlamertinge en denk wel dat ik toen bewees van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Afgelopen week hebben we met drie man goed samengewerkt en dat blijft hopelijk zo in de toekomst. Jonas wordt nu weer voltijds speler, maar zijn ervaring blijft een troef voor iedereen. Ik zal er voorts alles aan doen om Dylan te helpen in zijn nieuwe taak.”

Dylan Vanhaverbeke

Na zijn succesjaren en vertrek in september bij Wevelgem nam Dylan Vanhaverbeke even de tijd om alles op een rijtje te zetten. Hij legde een paar aanbiedingen naast zich neer, maar Boezinge zag hij meteen zitten.

“Hier voelde ik ambitie en had ik meteen ook een goed gevoel. Ik kan mijn ei kwijt en daar gaat het om”, aldus Vanhaverbeke, die meteen won tegen zijn ex-ploeg. “Dat is een extraatje, zeg maar. SV Wevelgem City blijft de club waar Henk Louf mij de kans gaf om door te groeien van jeugd- tot hoofdtrainer, en dat vergeet je niet. Ik had er mooie jaren, alleen de laatste maanden waren minder plezant. Maar dat is het verleden, nu telt Boezinge. Ik wil hier met de staf bewijzen dat het succes in Wevelgem geen toeval was.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten