Wielrennen Elite 39ste Wooning Zesdaagse in Rotterdam

Jules Hesters en Lindsay De Vylder outsiders in Ahoy: “We gaan onze huid duur verkopen”

Jules Hesters (witte helm) op de Gentse Zesdaagse: “Dat ik net naast het podium tuimelde, was zuur en best wel emotioneel.” ©  Marc Van Hecke

Gent -

Dinsdag begint in Ahoy de 39ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Na een onderbreking van een jaar door de coronapandemie pikken Michael Zijlaard en wedstrijdleider Peter Schep opnieuw de draad op. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, die in 2018 triomfeerden, zijn de laatste Belgische winnaars.

Freddy De Geest

Wedstrijdleider Peter Schep stelde een evenwichtig deelnemersveld samen. De afscheidnemende Niki Terpstra zwaait af aan de zijde van Yoeri Havik, wereldkampioen puntenkoers. Terpstra won met Iljo Keisse (vijf keer winnaar in Ahoy, red.) in 2013, 2014 en 2015. De laatst gereden editie werd in 2020 gewonnen door Yoeri Havik en Wim Stroetinga. “Iljo Keisse kon in ’t Kuipke ondervinden hoe lastig het is om je laatste wedstrijd naar je hand te zetten. Dat Niki met Havik, de beste baanwielrenner van het moment, mag rijden zal hem helpen, maar een gemakkelijke opdracht wordt het zeker niet”, voorspelt Jules Hesters.

Hesters vormt een team met Sport Vlaanderen-Baloise-ploegmakker Lindsay De Vylder. “Mentaal ben ik er klaar en hopelijk fysiek ook. Naar de Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent leefden wij toe. De Nederlanders doen dat in functie van Ahoy. In ’t Kuipke heb ik bewezen dat ik bij de beste pistiers behoor. Dat ik net naast het podium tuimelde, was zuur en best wel emotioneel. Ik heb het gordijntje van mijn kotje een kwartiertje dichtgetrokken om de tranen de vrije loop te laten. Als kind droomde ik er van om de Gentse zesdaagse te rijden. Iljo stuwde me naar de piste. Dat Iljo me mijn eerste podiumplaats afsnoepte, maakte het dubbel moeilijk. Wat had ik hem graag geflankeerd op het podium.”

Meedoen voor het podium

“Met Lindsay De Vylder mogen rijden, betekent dat we kunnen meedoen voor het podium. Lindsay stak er in Gent bovenuit. Terpstra-Havik toppen in Ahoy het deelnemersveld, maar onderschat ook Van Schip-Mora Vedri, Hoppezak-Viviani, Heijnen-Teutenberg, Kluge-Bol en Reinhardt-Malcharek niet. Ik verwacht veel chaotische wedstrijden met de nadruk op strijd met open vizier. Lindsay imponeerde in Gent en kan dat ook in Ahoy doen. De eerste dagen goed doorkomen, is de bedoeling. Na Merci Iljooo ben ik ziek geweest. De voorbije dagen had ik nog wat last van buikloop, maar ik hoop dat het ergste achter de rug is. Na Rotterdam ga ik voor twee weken naar Spanje om te trainen en na de feestdagen is er al snel de ploegstage in Altea. Daarna pikken we nog de Belgische pistekampioenschappen mee en is het stilaan focussen op de wegcampagne”, zegt de ambitieuze Gentenaar, die in Ahoy in de huid van de underdog kruipt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten