Manneken Pis krijgt kostuum Johnny Hallyday vijf jaar na diens overlijden: “Hij heeft het zelf gedragen op een concert in Parijs”

©  AFP

Brussel -

Manneken Pis heeft nu ook een rockkostuum van Johnny Hallyday in zijn kleerkast hangen. Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het overlijden van de Franse zanger schonken zijn vrouw Laeticia Hallyday en het agentschap Tempora het bekende plassende mannetje zijn 1.105de kostuum.

Bron: BELGA

Johnny Hallyday was een graag gezien gast in Brussel. Enkele dagen na de aanslagen in 2016 trad hij nog op in Paleis 12. De stad Brussel krijgt nu de kans om de herinnering aan de zanger in leven te houden met de schenking van een exclusief pak voor Manneken Pis. Het bestaat uit een rode bloes met daarover een leren kostuum met zilveren details.

“We eren hem met een kostuum dat hij zelf heeft gedragen tijdens een concert in het Parc des Princes in Parijs in 1993”, vertelt Brussels schepen voor Cultuur Delphine Houba (PS). “Hij was altijd de artiest die alles gaf tijdens zijn concerten. Als je één artiest live moest zien, dan was hij het wel”, vult Brussels burgemeester Philippe Close (PS) aan.

Manneken Pis draagt het nieuwe kostuum niet alleen vandaag, maar zal dat ook al doen op 20 december. Op die dag opent in Paleis 2 van Brussels Expo de tentoonstelling Johnny Hallyday L’Exposition. Het agentschap Tempora creëert aan de hand van memorabilia en verhalen een inkijk in het leven en de rock ‘n roll van Hallyday.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten