“Voor kunstliefhebbers en wie houdt van design”: moeder en dochter openen samen een pop-up

©  fvv

Gent -

Anneke Coppens (58) opent woensdag op de Kortrijksesteenweg samen met haar dochter Sofie Beeckman (33) een pop-up met kunst en designspullen. In het pand van de winkel Outr verkopen ze werk van tien uiteenlopende kunstenaars en geschenken van de webshops Hoob en Hoop.

Lotte Ruysschaert

Vanaf woensdag 7 december kan je in de pop-up van Anneke Coppens en haar dochter terecht voor kunst en bijzondere geschenken. In het pand van Outr, een winkel met outdoorspullen op de Kortrijksesteenweg, verkopen ze tot en met 23 december uitzonderlijk kunst en design. Anneke kwam op het idee toen ze de winkel bezocht.

“Outr heeft een heel mooi gebouw en ik ken de eigenaar een beetje. Tijdens de winter houdt die zaak telkens een winterstop. Vorig jaar werden er toen kerstbomen verkocht, maar dit jaar niet”, vertelt ze.

In het tijdelijk leegstaande pand zag de fotografe de mogelijkheid om het werk van Belgische kunstenaars in de kijker te zetten. “De eigenaar ging akkoord als het een echte pop-upgalerie werd, en geen kerstmarkt.” De huur die Outr voor de pop-up ontvangt, schenkt de winkel aan vzw Habbekrats.

Belgische ondernemers

In de pop-up Arts & Gifts verkoopt Anneke onder meer haar eigen kunstwerken, die zijn gebaseerd op foto’s die ze zelf heeft gemaakt. Haar dochter Sofie zal er spullen van lokale creatievelingen verkopen. Die biedt ze nu al aan op haar webshop Hoob. “Die webshop heeft ze opgericht voor Belgische ondernemers die iets nieuws op de markt brengen, maar nog geen budget hebben voor een eigen webshop.”

Daarnaast verkopen moeder en dochter het werk van negen andere kunstenaars en kinderkleding van het Belgische merk Hoop. In totaal nemen twaalf personen deel aan het project. “De pop-up is gericht op zowel kunstliefhebbers als mensen die houden van design. Je vindt er geen alledaagse spullen”, legt Anneke uit.

De kunstenaars koos ze zelf uit en zij waren enthousiast om mee te doen. Een van hen is Rik Vanovenacker met zijn monumentale kunst, geïnspireerd op het madeliefje dat zijn kleinkinderen plukken en oma in een flesje plaatst. Er is ook ‘neo pop art’ van de Poolse Sylwia Urbanowska. Schilder Sabine Lambrechts brengt eenvoud op het doek: ze schilderde een speciale reeks van kinderen in de kledinglijn van Hoop kidswear. Nog zes andere kunstenaars vullen het aanbod aan.

INFO: www.hoob.be/pop-up. Kortrijksesteenweg 1266, 9051 Sint-Denijs-Westrem. Van woensdag 7 december tot en met vrijdag 23 december. Open van woensdag tot en met zondag van 10 uur tot 18 uur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten