Fans Taylor Swift klagen Ticketmaster aan na mislukte ticketverkoop

©  REUTERS

Een groepje Swifties, de bijnaam voor fans van popzangeres Taylor Swift, is een rechtszaak gestart tegen het bedrijf Ticketmaster. Dat deden ze nadat ze er niet in slaagden om tickets te kopen voor haar nieuwste tour in de Verenigde Staten.

Een groepje van 26 Taylor Swift-fans klaagt het ticketbedrijf Ticketmaster aan. Volgens hen hebben Ticketmaster en haar moedermaatschappij Live Nation de fans kunstmatig hoge prijzen opgelegd in de voorverkoop, verkoop en wederverkoop. Volgens de aanklacht is er sprake van “opzettelijke misleiding” waardoor derden de overgrote meerderheid van de tickets konden kopen. Ook vinden zij dat Ticketmaster een “monopolie is dat er alleen op uit is om elke mogelijke dollar af te troggelen van een gebonden publiek.” Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

De fans slaagden er niet in om tickets te bemachtigen voor de nieuwe tour van de Amerikaanse popzangeres. Bij die verkoop liep er heel wat mis. Door de gigantische vraag naar kaartjes, crashten de systemen tijdens de voorverkoop en werd uiteindelijk de algemene verkoop geannuleerd. Uiteindelijk konden wel meer dan 2 miljoen geïnteresseerden tickets bemachtigen, maar toch was niet alles verlopen zoals dat had gemoeten, waren fans van mening.

LEES OOK. De rekkenvuller die Taylor Swift een toontje lager doet zingen: maak kennis met Bad Bunny, de meest beluisterde Spotify-artiest ter wereld

“Miljoenen fans wachtten tot acht uur en waren niet in staat om tickets te kopen als gevolg van onvoldoende ticket releases,” valt in de aanklacht te lezen. “Ticketmaster verstrekte opzettelijk codes toen het niet aan de vraag kon voldoen.” Volgens de aanklagers hebben artiesten zoals Taylor Swift ook “geen keuze” en moeten ze wel samenwerken met het bedrijf.

Swift zelf haalde ook stevig uit naar het bedrijf na de ticketverkoop. Op sociale media schreef ze dat het “ondraaglijk” is voor haar om zulke fouten te zien gebeuren. “Ik ga voor niemand excuses inroepen. We hebben hen verschillende keren gevraagd of ze in staat waren om dit soort verzoeken te behandelen. En ze hebben ons verzekerd dat ze dat konden.”

De mislukte ticketverkoop zorgde er ook voor dat het bedrijf opnieuw onder de aandacht kam van onder meer het Amerikaanse Congres. De monopoliepositie van het bedrijf ligt namelijk al langer onder vuur. Volgens The New York Times werd er ook al een onderzoek geopend.

LEES OOK. Stopgezette ticketverkoop van Taylor Swift-concert krijgt nog een stevig staartje

  (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook