Kameroense voetballegende Samuel Eto’o gaat door het lint en trapt vlogger keihard tegen de grond op het WK in Qatar

Samuel Eto’o (41) is maandagavond in Qatar slaags geraakt met een Algerijnse vlogger na de 1/8ste finale tussen Brazilië en Zuid-Korea. Eto’o, ex-spits van onder meer Barcelona en Inter en huidig bondsvoorzitter van Kameroen, kreeg het net buiten het stadion aan de stok met de Algerijn toen die hem aan het filmen was en vragen stelde over omkoping. De Kameroener reageerde erg boos en deelde uiteindelijk ook een kniestoot uit. Eto’o verontschuldigde zich achteraf op Twitter.

Maarten Delvaux

Bekijk de beelden hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Algerijnse vlogger Sadouni SM vroeg eigen zeggen Eto’o herhaaldelijk of hij scheidsrechter Bakary Gassama had omgekocht tijdens het play-offduel tussen Algerije en Kameroen, dat moest beslissen over WK-deelname. In die wedstrijd kwalificeerde Kameroen zich dankzij een doelpunt in de slotminuut. Volgens de Algerijnse bond had de scheidsrechter cruciale fouten gemaakt, onder meer bij de openingstreffer van Kameroen. Het diende een klacht in bij de FIFA, maar die werd niet aanvaard.

“Ik deed dit allemaal voor Algerije”, verklaarde Youtuber Sadouni SM dinsdag in een video. “Ik ben op het politiebureau voor het onderzoek. Deze video moet gedeeld worden. Aangezien Eto’o een persoonlijkheid is, ben ik bang dat ze de zaak in de doofpot zullen stoppen, maar ik vertrouw de Qatarese politie. Eto’o heeft mijn camera en mijn microfoon vernield, hij schopte me op mijn kin”, zei hij.Samuel Eto’o (41) heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor zijn aanval op een Algerijnse youtuber na de achtste finale op het WK tussen Brazilië en Zuid-Korea (4-1).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eto’o verontschuldigde zich via Twitter en gaf meer uitleg. “Na Brazilië - Zuid-Korea had ik een gewelddadige onenigheid met een persoon die waarschijnlijk een Algerijnse supporter is”, stelt Eto’o, die voorzitter is van de Kameroense voetbalbond (Fécafoot). “Ik zou me willen verontschuldigen voor het feit dat ik mijn kalmte verloor en op een manier reageerde die niet overeenkomt met mijn persoonlijkheid. Ik bied mijn excuses aan het publiek aan voor dit ongelukkig incident.”

Eto’o probeert daarop zijn reactie te kaderen. “Ik zal me wel blijven verzetten tegen de aanhoudende provocaties en dagelijkse pesterijen van enkele Algerijnse supporters. Sinds de match Kameroen - Algerije van 29 maart in Blida ben ik het doelwit van beledigingen en beschuldigingen van bedrog, zonder enig bewijs. Tijdens dit WK zijn Kameroense fans aangevallen en lastiggevallen door Algerijnen vanwege deze match. Ik zou willen aanhalen dat de nederlaag van Algerije wreed was, maar het gebeurde wel conform de regels en de ethiek van onze sport. Het beroep van de Algerijnse federatie is steeds verworpen. Ik roep de Algerijnse autoriteiten en federatie dan ook op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en een einde te maken aan dit ongezonde klimaat voordat een ernstigere tragedie zich voordoet.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten