Gentse strop binnenkort ook in Japan te drinken: brouwerij tekent handelsakkoord

Masakazu Tokura en prinses Astrid schudden de hand tijdens de Belgische handelsmissie naar Japan. ©  BELGA

OUDENAARDE -

Zestien contracten tussen Belgische en Japanse bedrijven zijn maandag ondertekend tijdens de economische missie naar Japan onder leiding van prinses Astrid. Het gaat onder meer om een samenwerkingsakkoord tussen Brouwerij Roman en Eurasia Trading.

mip

De Belgische bieren, producten die erg naar waarde geschat worden in Japan, wisten maandag heel wat enthousiasme op te wekken. Zij waren goed voor niet minder dan zes contracten.

Brouwerij Roman uit Oudenaarde, de oudste brouwerij van België (sinds 1545), sloot een samenwerkingsakkoord met Eurasia Trading, waarmee de brouwerij toegang krijgt tot de Japanse markt. Vanaf begin volgend jaar zal het mogelijk worden om aan de andere kant van de wereld een Gentse Strop, Adriaen Brouwer of Romy Pils te drinken.

Een ander bier dat maandag in Tokio in de schijnwerpers stond was het ‘Bière des amis’, dat sinds 2019 gebrouwen wordt door Brasserie des légendes in Aat en verdeeld wordt door Néobulles, een bedrijf van Philippe Stassen. Rond het bier werden drie contracten afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten