Voetbal 2de provinciale B SV Loppem

Trainer Birgen Baes ziet realiteit onder ogen nu hekkensluiter SV Loppem al tegen kloof van zes punten aankijkt: “Het wordt heel moeilijk om ons te handhaven”

Birgen Baes wil deze week eens de koppen bij mekaar steken om de precaire situatie te bespreken met zijn spelers. © Bart Vandenbroucke

SV Loppem zit nu echt in vieze papieren, want de hekkensluiter verloor met 1-2 van rechtstreeks concurrent Kanegem en volgt nu al op zes punten van Dosko en Lombardsijde, de tegenstander van komende zondag.

Benny Lingier

“We begonnen nochtans prima aan de wedstrijd”, zegt trainer Birgen Baes. “Na een actie werd de amper 18-jarige Sander Verhaeghe in de vijfde minuut foutief gehaakt en Ward Onderbeke zette ons vanop de stip op 1-0. Alles leek de goeie weg uit te gaan en we bleven attent en gretig, maar halfweg de eerste helft raakten we de grip op de match kwijt, ook al voetbalde Kanegem geen uitgespeelde kansen bij mekaar. Tijdens de rust stuurde ik hier en daar bij, maar in de tweede helft kregen we direct een goal om de oren. Een voorzet op links resulteerde in de gelijkmaker van Bonte. Vanaf dat ogenblik had Kanegem de bovenhand en bij ons klopte het niet langer. Tien minuten voor tijd wou onze keeper Harold Van Der Borght een voorzet wegslaan, maar helaas graaide hij een bezoeker mee. Penalty, en Tytgat draalde niet om er 1-2 van te maken.”

“Mijn conclusie? We creëerden te weinig gevaar, daarmee is alles gezegd”, aldus Baes. “We wisten nochtans perfect dat we voor een cruciale wedstrijd stonden. We sluiten de ranglijst met amper zes punten, terwijl de kloof van drie tot zes punten is verdubbeld. We moeten de realiteit onder ogen durven zien: het wordt heel moeilijk om ons te handhaven. Dat besef dringt ook stilaan volledig door. Daarom steken we deze week de koppen bij mekaar. Ons slotprogramma in 2022 is ook niet voor de poes. Zondag trekken we naar Lombardsijde, een echte thuisploeg die op revanche zal belust zijn na de 6-1-nederlaag in Houthulst. En we sluiten af met een thuismatch tegen Bredene, de uitgesproken titelfavoriet.”

Magere troost

Ward Onderbeke scoorde de vroege 1-0. “Daar ben je vet mee als je uiteindelijk verliest. Meer dan een magere troost is het dus niet. Tijdens het eerste kwart van de wedstrijd waren we beter dan Kanegem, maar daarna lieten we de match uit onze handen glippen. Na hun gelijkmaker na amper twintig seconden in de tweede helft kreeg Dosko een geweldige boost. Het duel kende een rampzalig einde met een strafschop, een scenario dat ons helaas bekend is. Wat doe je eraan? Gewoon volle bak verder voetballen en alles geven, meer zit er niet op. Hoe zwaar de situatie ook is, je moet positief blijven, al is dat niet altijd even vanzelfsprekend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten