Voetbal 2de afdeling VV A Jong Essevee

Overwinning tegen leider Aalst is kers op de taart: “Jong Essevee is een mooi product geworden, het experiment is voorlopig volledig geslaagd”

Jong Essevee heeft op amper enkele maanden tijd zijn plaats afgedwongen in tweede afdeling VV A. © NDM

Waregem -

Feest in de Elindus Arena afgelopen zondag. Een gretig Jong Essevee mocht er voor de tweede keer dit seizoen zijn gang gaan en won verdiend met 1-0 van leider Eendracht Aalst, tot grote ontgoocheling en frustratie van de bezoekers.

Koen Verdruye

Ook de Aalsterse coach Carl De Geyseleer voelde zich zondag in Waregem geroepen om zich vragen te stellen over de ploeg van Jong Essevee. “Dit was een sterke ploeg en ik telde toch een paar nieuwe spelers in hun rangen. Jongens met een meerwaarde, zo viel mij op. Ik laat in het midden of dat spelers uit de A-kern waren. Maar goed, dat geldt niet alleen voor ons. Ik ga ervan uit dat onze concurrent Lokeren-Temse daar ook mee geconfronteerd wordt”, zei De Geyseleer, die nochtans op beide oren mocht slapen. Het is niet de stijl van het huis in Zulte en Waregem en zeker niet van coach Frederik D’Hollander om spelers uit de A-kern op te stellen.

Jong Essevee streeft immers al vanaf de eerste dag een eigen identiteit na. Perschef Jacques Sciandri neemt ons mee op sleeptouw. Eerste halte is het veld in Zulte, sinds een half jaar onder de naam ‘The Farm’ de thuisbasis van Jong Essevee. Het oefencomplex werd met medewerking van de gemeente Zulte volledig omgebouwd tot het opleidingscentrum van de club. ‘Best in the field’, met deze slogan werd de nieuwe thuis voor de Essevee Academie gelanceerd.

“In ‘The Farm’ willen we onze jeugd opleiden met de normen en waarden van een trotse boer. Een boer voelt zich het meest thuis op zijn veld en bereikt zijn dromen door te wroeten en te ploeteren. Hard werken staat centraal, maar ook plezier primeert op onze velden. In ‘The Farm’ planten we de zaadjes voor de toekomst. Samen groeien om een goede oogst vol met jong talent op te leiden. ‘The Farm’ wordt de plaats waar onze jonge boeren zich volop kunnen ontwikkelen als speler, maar ook als mens.” Deze fijne woorden staan al vier maanden op de website van Essevee.

Om nog beter het doel te bereiken, werd ‘The Farm’ in een volledig nieuw jasje gestoken. Immers, een boer moet zich comfortabel voelen op zijn veld, en daarom investeerde men ook in een gloednieuw kunstgrasveld. “Het oude was van de eerste generatie en tot op de draad versleten”, weet Jacques Sciandri. “Nu horen we alleen positieve reacties. Ook de kleedkamers pakten we aan, net als de tribune die helemaal gerenoveerd werd.”

Een beetje in navolging van het nog grootser opgezette ‘The Nest’ van Club Brugge in Roeselare, maar met minder middelen verdient ‘The Farm’ minstens zoveel bewondering en respect.

Geslaagd experiment

Eerder al tegen Lokeren-Temse maar ook afgelopen zondag tegen Aalst speelde Jong Essevee in de grote Elindus Arena. Tegen de Waaslanders werd het een draw, maar tegen de leider werd wel gewonnen. Een topnamiddag was het voor al wie Essevee een warm hart toedraagt. “Lokeren-Temse en Aalst zijn risicomatchen en dan zijn we verplicht om op zondagmiddag te spelen”, aldus Sciandri. “Het is wel leuk, omdat beide clubs veel volk meebrengen.”

Voor de gelegenheid was ook het restaurant open. “Ik schat dat er zowat vijftig eters waren. Dat waren vooral ouders die naar hun zoon kwamen kijken. Die mensen kennen mekaar al jaren, van toen hun kinderen bij de U7 speelden. Dat is een vriendenbende geworden en dat merk je op en naast het veld. Jong Essevee is net als de eerste ploeg en Essevee Women een product geworden dat we op de juiste manier proberen te vermarkten. Het experiment is voorlopig volledig geslaagd. Lukas Willen startte het seizoen bij Jong Essevee, maar is nu zowat een basisspeler in de eerste ploeg. Daarvoor doen we het”, besloot Sciandri.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten