Britse spoorvakbonden dreigen het werk ook tijdens het kerstweekend neer te leggen

©  EPA-EFE

Treinreizigers in het Verenigd Koninkrijk mogen hoogstwaarschijnlijk ook hinder tijdens het kerstweekend verwachten. Eerder kondigden vakbonden al verschillende stakingsmomenten in december en januari aan, maar nu dreigen de spoormedewerkers ook het werk neer te leggen van zaterdagavond 24 december tot dinsdag 27 december, zo schrijft het Britse PA Media.

jvhBron: BELGA

Volgende week zullen meer dan 40.000 leden van de vakbond Rail, Maritime and Transport en veertien spoorwegmaatschappijen mogelijk het werk neerleggen uit een diepgewortelde onvrede over jobs, verloning en arbeidsomstandigheden.

RMT-secretaris Mick Lynch zei dat het jammer was dat de vakbond “gedwongen was om deze actie te ondernemen door de voortdurende onverzettelijkheid van de werkgevers”. Vandaag/dinsdag staat wel nog overleg gepland met werkgeversorganisatie Rail Delivery Group. Lynch zei dat de vakbond daarvoor openstaat, maar dat “ze zeker niet zullen buigen voor de druk van de werkgevers en de regering ten koste van de leden”.

Een andere vakbond, de Transport Salaried Staffs Association, heeft op zijn beurt eerder aangekondigde stakingen dan weer afgeblazen. Maandag kondigde de vakbond aan dat hij na gesprekken met de werkgever een “laatste en goed aanbod” heeft gekregen. Leden van de TSSA zullen volgende week stemmen of het aanbod al dan niet zal worden aanvaard.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten