Stad Antwerpen getroffen door cyberaanval, dienstverlening verstoord

Themabeeld ©  Shutterstock

De stad Antwerpen is in de nacht van maandag op dinsdag het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt de stedelijke administratie. De digitale dienstverlening ondervindt daardoor hinder.

jvhBron: BELGA

Verschillende digitale toepassingen van de stedelijke administratie zijn volgens de stad geïmpacteerd. Dat heeft gevolgen voor zowel de interne werking van de diensten als de dienstverlening aan burgers, klinkt het. Onder meer de afsprakentool voor de stedelijke loketten werkt momenteel niet, en er kunnen aan de loketten alleen reispassen worden uitgereikt.

“We proberen de back-ups weer online te krijgen”, laat de stad nog weten. Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is nog niet duidelijk. Wie verantwoordelijk is voor de aanval, is evenmin bekend.

De hinder beperkt zich overigens niet tot de kerndiensten van de stad. Ook het Zorgbedrijf, Stedelijk Onderwijs, de stedelijke musea, politie en brandweer zijn in meerdere of mindere mate getroffen. De noodnummers 101 en 112 zijn wel gewoon actief, maar de e-formulieren van de brandweer bijvoorbeeld niet. De volledige reikwijdte van de problemen wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten