“Veel silo’s, veel jobs”: bedrijf heeft een wel heel opvallende manier om hun vacatures in de kijker te zetten

©  fvv

Oostakker -

Wie soms voorbij Euro-Silo rijdt, bij de turborotonde in het noorden van Gent, heeft het ongetwijfeld al gezien. In koeien van letters maakt het bedrijf op zijn silo’s reclame voor openstaande vacatures.

Fien Lakiere

“Veel silo’s, veel jobs”, prijkt in reusachtige, fel geprojecteerde letters op de grote rij silo’s, gevolgd door een link naar de jobsite. Euro-Silo zoekt nieuwe medewerkers en vond er niets beters op dan zijn infrastructuur ineens extra nuttig te gebruiken.

“We hebben zulke grote silo’s, dus leek het ons logisch om daar een projectie op te doen”, zegt commercieel manager Thierry Cardon. “Het valt zeker op ’s avonds. En het werkt: we hebben al een aantal kandidaten gezien die kwamen solliciteren en ons vertelden dat ze via die reclame bij ons waren terechtgekomen.”

Vergunning aangevraagd

Maar mag dat wel, zo’n gigantische reclame naast een drukke weg? “Het is geen bewegend beeld, het verkeer staat daar al vaak stil en we projecteren het bericht alleen ’s avonds”, zegt Cardon. “We hebben er wel degelijk een vergunning voor aangevraagd en verwachten niet dat hierdoor ongevallen zullen gebeuren.”

Het bedrijf telt een 75-tal werknemers en heeft momenteel een vijftal vacatures openstaan. “Dat lijkt niet zo veel, maar wij hebben niet meteen dezelfde exposure als Volvo, Katoen Natie of ArcelorMittal en iedereen is op zoek naar nieuwe mensen, zeker in de haven ”, legt Cardon uit. “We zoeken vooral technische profielen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten