Adil & Bilall over geschrapte ‘Batgirl’: “Op een gekke manier is dit filmgeschiedenis”

Adil El Arbi en Bilall Fallah.© AFP

Over de grootste klap zijn Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) ondertussen heen, maar het feit dat hun langverwachte film Batgirl nooit in de zalen zal verschijnen blijft aan hen knagen.

Tom Vets

Het regisseursduo blikt in het Amerikaanse magazine Deadline terug op de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Zo noemt Bilall Fallah het schrappen van de film “een traumatische gebeurtenis”. “Het is redelijk uniek in de filmgeschiedenis dat zoiets gebeurt. Op een gekke manier hebben we filmgeschiedenis geschreven.” Ook zijn kompaan Adil El Arbi kon het nieuws eerst niet geloven. “Het was slechts twee dagen na mijn huwelijk. Er gingen zoveel emoties door me heen.”

LEES OOK. Adil & Bilall gieten boek ‘Terroristenjager’ in tv-serie: “We tonen het menselijke verhaal achter de jacht op Salah Abdeslam”

De kans is minimaal dat Batgirl ooit door iemand bekeken zal kunnen worden. De twee regisseurs zeggen dat, hoewel er al veel werk in was gestoken, de film verre van klaar was. “De reden om de film niet uit te brengen is louter financieel. Dus we denken niet dat ze ooit nog budget willen vrijmaken om het alsnog af te werken. Het ligt ook niet in onze macht om de beslissing van de studio ongedaan te maken.”

Hoewel het een schrale troost was, boden de vele steunbetuigingen het Belgische regisseursduo een mentale opkikker. “We hadden echt het gevoel dat we niet alleen waren, en dat is positief“, zegt Fallah. Ze blijven ook openstaan om nog een film voor DC te maken, maar willen dan wel eisen dat die daadwerkelijk uitkomt in de bioscoop.

LEES OOK. Voor het eerst prijken er twéé El Arbi’s op een filmaffiche: “Als ik met hem praat, vergeet ik soms dat hij nog zo jong is” (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook