Voetbal 1ste provinciale Svelta Melsele

Stef Suy zet met Svelta Melsele een heuse inhaalbeweging in: “Spelsysteem aangepast en dat werpt vruchten af”

Komende zondag moet Svelta Melsele op bezoek bij SKN Sint-Niklaas, waar Suy tot zijn 19de speelde. “Ik heb er mooie tijden beleefd.” ©  Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Met een overwinning tegen leider DT Borsbeke zet Svelta Melsele zijn opmars verder. De Waaslanders lieten nu al vier overwinningen op rij noteren, rukten op naar de linkerkolom en prijken helemaal bovenaan de tweede periode.

Dirk Van Bruysel

“Niet alleen de resultaten, maar vooral de manier van spelen is positief”, evalueert Stef Suy. “Tegen leider DT Borsbeke speelden we zaterdag misschien wel onze beste eerste helft van het seizoen. We spelen al enkele weken zeer goed en werken ook efficiënt af, maar de manier waarop we zaterdag combineerden, doet het beste verhopen. We brachten goed combinatievoetbal, dat bovendien resulteerde in tal van kansen. Het is geen toeval dat we momenteel de vlotst scorende ploeg zijn.”

“Dat vlot scoren zat er vanaf de eerste speeldag al in, maar aanvankelijk incasseerden we ook te veel tegentreffers”, beseft Suy. “Dit leidde vooral in de eerste competitiemaanden tot onnodig puntenverlies. Pakweg zeven weken geleden hebben we ons systeem en onze veldbezetting wat aangepast. Nu spelen we niet meer zo hoog, waardoor we minder kwetsbaar zijn in de rug. Omdat we vlot kunnen overschakelen, komt er nu ook meer afwisseling in het spel en dat levert momenteel punten op.”

Periodetitel

Door deze forse inhaalbeweging is Svelta alleen leider in de periodestand. “Of ons dit doet zweven? We blijven rustig, maar ik durf toe te geven dat we wel degelijk op deze tussentijdse erkenning mikken. Het is steeds onze ambitie geweest om bovenaan mee te draaien en onze plaats in derde afdeling zo snel mogelijk opnieuw in te nemen. We hebben er ook de ploeg voor. We leden trouwens al enkele keren dom puntenverlies, want anders zouden we beslist hoger staan. Maar kom, dat puntenverlies hebben we onszelf aangedaan.”

Komende zondag moet Svelta Melsele op bezoek bij SKN Sint-Niklaas. “De Klaasjes zullen wel eens een eerste puntje pakken”, vervolgt Suy, die zijn hele jeugd bij Sint-Niklaas doorliep. “De motivatie tegen een ploeg als Borsbeke is wellicht groter dan tegen het puntenloze Sint-Niklaas. Bij mij ligt dat anders natuurlijk, want ik heb er mooie tijden beleefd. Ik voetbalde er tot mijn 19 jaar en trainde er nog mee met de A-kern, toen Sint-Niklaas nog in tweede nationale speelde. Dat was met Regi Van Acker en Alex Czerniatynski als coach. Intussen is het al even geleden, maar het blijft een mooie club met een prachtige accommodatie. Ik hoop dat wij er zondag onze opmars kunnen verderzetten, maar het blijft opletten geblazen, want tegen goed voetballende ploegen kunnen ze degelijke uitslagen neerzetten. Hopelijk verbranden we ons niet aan de rode lantaarn.”

Aangeboden door onze partners