Voetbal 3de provinciale A Eendracht Hansbeke

Frederik Standaert trekt met Eendracht Hansbeke aan kortste eind in de topper tegen VK Watervliet: “Overtreffen toch onze eigen verwachtingen”

Ondanks de nederlaag in de topper is coach Frederik Standaert tevreden over het seizoen van Eendracht Hansbeke: “Ik had niet verwacht dat we op dit moment al in de top vier zouden staan.” ©  Marc Van Hecke

Hansbeke -

Eendracht Hansbeke verloor op eigen veld met 1-3 de topper tegen het tweede gerangschikte VK Watervliet. De ploeg van voorzitter Wim Maebe bleef in de rangschikking op de vierde plaats staan, waarmee de verwachtingen voorlopig worden overtroffen. VK Watervliet verkleinde haar achterstand op leider Evergem 2020 (0-0-gelijkspel in derby bij Eendracht Belzele) tot twee punten.

Johan Polet

“Wij verdienden niet van Watervliet te verliezen”, meent coach Frederik Standaert. “De eindstand geeft een vertekend beeld van de waardeverhoudingen tussen beide teams weer. We keken bij de rust tegen een 0-2-achterstand aan, maar gaven ons niet gewonnen. We stroopten ook in de tweede helft de mouwen op, maar incasseerden een kwartier voor het einde een beslissende derde treffer. We lukten in de slotfase de eerredder via Davy Versprille, maar op dat moment was het pleit al beslecht.”

“Ik ben fier op de prestatie van mijn ploeg. De efficiëntie in de zone van de waarheid van Watervliet maakte het verschil. Hansbeke was over negentig minuten de betere ploeg, maar onze opponent maakte op cruciale momenten het verschil. Watervliet wist dat het bij winst haar achterstand op Evergem 2020 kon verkleinen. Dit was voor onze opponent een extra motivatie. Wij bewezen tegen een titelkandidaat dat wij over veel voetballend vermogen en de juiste mentaliteit beschikken. Ik noem in een collectief sterke ploeg niet graag namen. Ik wil voor één keer een uitzondering maken. De jonge middenvelder Niels Mestdagh bewees dat hij veel in zijn mars heeft. De ex-speler van SK Lovendegem, FC Kleit en KVV Zomergem heeft een mooie sportieve toekomst voor zich.”

Nieuw verhaal

“We zijn dit seizoen met Eendracht Hansbeke een nieuw verhaal beginnen schrijven. We dienden zeven nieuwe spelers in te passen. Onze kern is veel ruimer in vergelijking met vorig seizoen, waardoor ook de concurrentie voor een basisplaats is toegenomen. Er waait een nieuwe wind doorheen onze club. We overtreffen momenteel onze eigen verwachtingen. Ik had niet verwacht dat we op dit moment al in de top vier zouden staan. We nemen het in 2022 nog op tegen Heusden Sport en SK Wachtebeke. We hebben na Nieuwjaar ook nog een inhaalwedstrijd bij FC Sint-Kruis-Winkel. Het zijn drie opponenten die ook van een eindrondeticket mogen dromen. Dit drieluik wordt een serieuze test, maar ik ben ervan overtuigd dat we goed zullen presteren.”

Aangeboden door onze partners