voetbal 4de provinciale E Klim-Op Begijnendijk

Nieuwkomer Davy Laeremans heeft het naar zijn zin bij Klim-Op Begijnendijk: “Nieuwe coach heeft het vuur weer in de groep gekregen”

Davy Laeremans. “Met die aansluiting bij de top vijf zijn we voorlopig best tevreden. Alles wat straks nog beter zou zijn, is mooi meegenomen.”  ©  gmd

Klim-Op Begijnendijk klopte afgelopen weekend ploeg in vorm Sparta Schaffen met 1-2 en heeft zo de aansluiting gevonden met de ruime top vijf van het klassement. Verdediger Davy Laeremans heeft het in zijn eerste seizoen bij Klim-Op Begijnendijk helemaal naar zijn zin.

Stefan Van De Weyer

De 29-jarige Laeremans was de voorbije drie seizoenen actief bij KFC Werchter, maar speelde eerder ook al bij onder meer Testelt, Zichem, Langdorp en Wolfsdonk, waar hij ook woont. Dit seizoen besloot de verdediger echter om de stap te zetten naar Begijnendijk. “Het is leuk om in een reeks te spelen met ex-clubs zoals KVC Langdorp en KFC Werchter”, zegt Laeremans. “Ik keek en kijk wel uit naar duels tegen hen. Op de openingsspeeldag hadden we een collectieve offday en verloren we onmiddellijk met 4-0 tegen Werchter. Daar hebben we dus nog iets tegen recht te zetten. Ik gun Werchter dit seizoen wel de titel, maar zou ze thuis toch graag kloppen. Ik heb er anders wel een geweldige tijd gehad, hoor. Ik was er bijvoorbeeld jeugdtrainer bij de U12 en U13 en help voorzitter Casteels nu nog af en toe uit de nood door in te springen als jeugdtrainer.”

Strengere aanpak

Maar nu zit Laeremans dus bij Klim-Op Begijnendijk en onder nieuwe trainer Kurt Van Roosbroeck is de club daar een nieuwe weg ingeslagen. “De vorige coach kreeg het vuur niet meer in de groep. Het was allemaal wel leuk, maar het moest strenger. Nu moet je hard werken om in de kern te raken. Je ziet ook wel dat het sindsdien beter gaat. Behalve tegen de eerste en de derde verloren we geen punten meer. Op Schaffen schrokken we afgelopen weekend in eerste instantie wel van het grote veld. We hadden wat schrik dat we de ruimtes niet zouden kunnen belopen, maar dat lukte dus wel en we lieten Schaffen niet in zijn spel komen. We waren zeventig minuten baas en liepen uit naar een 0-2-voosprong. in de slotminuut slikten we nog de 1-2, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Met die aansluiting bij de top vijf zijn we voorlopig best tevreden. Alles wat straks nog beter zou zijn, is mooi meegenomen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten