Marokkaanse gemeenschap maakt opnieuw menselijke ketting in Brussel na zege op WK voetbal

De Marokkaanse gemeenschap in Brussel heeft de politie in de hoofdstad opnieuw bijgestaan door een menselijke ketting te maken om de sfeer niet uit de hand te laten lopen. Toch was er even opschudding toen een politiecombi door de menigte heen reed.

Bron: BELGA

Meteen nadat de strafschoppenreeks tussen Marokko en Spanje afgelopen was, trokken honderden supporters naar de Lemonnierlaan om de overwinning van de Leeuwen van de Atlas te vieren. Met vlaggen, toeters, bengaals vuur en vuurwerk vierden ze luid de overwinning. De sfeer was uitbundig en de politie kon zich vanop een afstand opstellen en de festiviteiten laten begaan.

Op een gegeven moment begaf een combi van de politie zich plots door de menigte en dat gooide wat olie op het vuur van de feestende menigte. Enkele heethoofden sloegen met hun vuisten op de combi en iemand schoot zelfs vuurwerk af richting het voertuig, terwijl er nog heel wat supporters rond stonden.

Aan de kant van de Lemonnierlaan richting de Beurs had de oproerpolitie zich intussen opgesteld. Enkele meters voor de politie uit maakten Marokkaanse supporters opnieuw een mensenketting om de gemoederen te bedaren. Toch probeerden enkele personen de hekken van de werf van de nieuwe metrolijn 3 omver te duwen en werden er ook enkele stenen naar de politie gegooid. Na enkele minuten keerde de rust terug.

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten