Voetbal  3de provinciale A  SV Kobbegem

Wout Metsler zet remonte met Kobbegem verder na nieuwe zege: “Nochtans stonden we zeker niet allemaal even fris op het veld”

Na de zege tegen Negenmanneke lijken Kobbegem en Wout Metsler definitief uit de grootste zorgen. ©  Koen Merens

Het staat nog altijd redelijk onderin, maar met een negen op twaalf heeft Kobbegem de weg naar boven nu toch echt wel ingezet. Zaterdag waren Wout Metsler en co. op eigen veld met 2-1 te sterk voor Negenmanneke. De aanvoerder pikte ook zelf een doelpuntje mee.

Wim Redant

Aan drie trainers zitten ze intussen bij Kobbegem. Officieel fungeert sportief manager Geert Vandendriessche opnieuw als T1, terwijl de vorige hoofdcoach Jens Adriaens als T2 doorgaat en Ian Van Campenhout als T3 werd toegevoegd. “Onze drie trainers werken goed samen”, zegt Metsler die tot aanvoerder gebombardeerd werd, nadat topschutter Kevin De Man besloot te stoppen en Ruben Nuytemans naar het buitenland verhuisde. “Ruben verhuisde naar Ierland, waar hij voor een sociaal netwerk ging werken. Kevin stopte dan weer met voetballen, omdat het niet meer verenigbaar was met zijn taak als personal coach. Jammer, want Kevin was goed voor 25 goals per seizoen. Een back-up tellen we niet in onze rangen, zodat we zijn afhaken als ploeg moeten opvangen. En eigenlijk is Michiel Redant dit seizoen onze aanvoerder, maar hij ligt in de lappenmand, waardoor ik de aanvoerdersband nu toch al een tijdje draag.”

De defensieve middenvelder uit Opdorp stond met Kobbegem zelfs even allerlaatste, maar met een huidige twaalfde plaats ziet de toekomst er toch al iets rooskleuriger uit. “Onze kern is beter gestoffeerd dan vorig jaar. Op training hebben we meestal toch een kleine twintig spelers aanwezig. Vorig jaar daagden er soms slechts zeven spelers op. Nu is dat dus niet het geval, waardoor de plaatsen een stuk duurder zijn geworden. Het nadeel is wel dat spelers soms naast de selectie vallen. Ik heb het dit seizoen ook zelf al meegemaakt en dat is uiteraard niet leuk. We beschikken ook niet over een reserven- of beloftenploeg, zodat een bredere kern wel een must was om niet in de problemen te komen.”

Quiz

Na de zege tegen Negenmanneke lijkt Kobbegem in elk geval wel definitief uit de grootste zorgen. “Nochtans stonden we zeker niet allemaal even fris aan de aftrap na de jaarlijkse quiz van de club op vrijdagavond. Die organiseerden we om wat centjes in het laatje te brengen, want een club runnen kost geld. De quiz was trouwens een succes met meer dan vijftig deelnemende ploegen. Nu nog een rustige campagne draaien en dan is ook ons seizoen een succes te noemen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten