Kate Winslet getraumatiseerd door film ‘Titanic’: “Op haar leeftijd was het lastig”

© Jonathan Short/Invision/AP

James Cameron, de regisseur die een kwarteeuw geleden verantwoordelijk was voor het maken van een de populairste films aller tijden, zegt dat de opnames voor hoofdrolspeelster Kate Winslet allesbehalve evident waren.

Tom Vets

Kate Winslet stond midden jaren 90 nog maar aan het begin van haar grote filmcarrière. Dat ze plots betrokken werd bij een dermate grote productie als Titanic, waarin ze dan ook nog een belangrijk aandeel had, was iets teveel van het goede. Volgens Titanic-regisseur James Cameron raakte Winslet getraumatiseerd door de film.

“De film was uitermate succesvol, maar toch heeft Kate jarenlang alle nieuwe voorstellen voor films met mij afgeslagen”, zegt de regisseur. Na Titanic was de actrice erg kritisch over Cameron, die destijds geroemd werd voor de regie van Aliens en The Terminator. “De samenwerking verliep niet vlekkeloos, maar dat is normaal in een productie van dien aard met heel veel moeilijke scènes. Op haar leeftijd was het lastig om met die situaties om te gaan.”

Na 25 jaar werken Cameron en Winslet voor het eerst weer samen. Dit keer voor Avatar: The Way of Water. “Nu durfde ze haar mond veel meer open te doen. Soms dacht ik tijdens Avatar dat de boel zelf stond te regisseren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook