Fransen pikten gsm’s op de Gentse Feesten: “Ze lagen gewoon op de grond”

©  DVH

Gent -

Twee Franse gauwdieven pikten afgelopen zomer tijdens de Gentse Feesten een vijftal gsm’s. Ze werden op heterdaad betrapt en voor de Gentse rechtbank gedaagd. Woensdag kenden ze hun straf.

Simon Dekaezemaker

Na twee jaar van afgelastingen kregen we deze zomer eindelijk opnieuw Gentse Feesten. Met anderhalf miljoen bezoekers was het de drukste editie van de laatste vijftien jaar. Het was iedere dag over de koppen lopen.

Geliefd terrein voor gauwdieven op zoek naar gsm’s, portefeuilles of rugzakken. Gestolen gsm’s verstopten ze zelfs in hun onderbroek of in hun rugzak. Verschillende dieven werden opgepakt door de politie, waaronder twee Fransen.

De criminelen zaten in afwachting van hun proces in de gevangenis en in november werden ze voor de Gentse rechtbank gedaagd. Volgens de dieven lagen de gsm’s op de grond en deden ze niets verkeerd.

Ongeloofwaardig, oordeelde de Gentse rechtbank woensdag. Eén van de Fransmannen had al een rijkelijk strafverleden en werd veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf. De tweede pleegde minder feiten en had een blanco strafblad en kreeg van de rechter negen maanden cel met uitstel.

©  SD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten