Jury samengesteld in assisenzaak van vader (47) die zijn ex-vrouw wurgde terwijl zijn moeder met zoontjes in de living zat

Isabelle ging op die bewuste dag in april 2020 haar zonen ophalen bij haar ex-man en daar kregen ze een discussie die ze bekocht met haar leven. ©  archief nb en rr

Sint-Gillis-Waas -

Voor het Gentse hof van assisen zijn dinsdagnamiddag acht mannen en vier vrouwen aangeduid om de jury te vormen voor het proces van B.D. De 47-jarige man wordt beschuldigd van moord op zijn ex-vriendin Isabelle Meeus in 2020 in Sint-Gillis-Waas.

Simon DekaezemakerBron: Belga

LEES OOK. Toen ze hem uitlachte, sloegen zijn stoppen door: vader (47) wurgde ex-vrouw terwijl zijn moeder met zoontjes in de living zat

De feiten vonden plaats op 23 april 2020 in de woning van B.D. in de Herdershof in Sint-Gillis-Waas. De politie werd rond 10.45 uur opgeroepen voor bijstand nadat D. belde naar de hulpdiensten, met de melding dat hij zijn 40-jarige ex-vriendin Isabelle Meeus pijn had gedaan en dat ze gewond was aan het hoofd.

De agenten zagen de man in een openstaande garage staan, met het slachtoffer roerloos naast hem op de grond. De ziekenwagen was snel ter plaatse en reanimatie werd gestart. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze overleed op 1 mei 2020.

D. was net als zijn ex spoedverpleegkundige, maar hij had niet geprobeerd haar te reanimeren. De vrouw was naar de woning gekomen om hun twee zonen bij hem op te halen. D. en Meeus leerden elkaar in 2009 kennen, maar gingen in 2011 uit elkaar na de geboorte van hun tweede zoon, nadat ze nooit samenwoonden.

Beschuldigde en slachtoffer hadden daarna vaak ruzie over de kinderen, en ook de feiten kaderden daarin. D. verklaarde dat hij in een opwelling Meeus had geslagen en gewurgd, nadat ze hem tijdens een discussie over de kinderen uitgelachen zou hebben.

Dinsdagmiddag werd in de Gentse assisenzaal de jury samengesteld. De gezworenen zijn acht mannen en vier vrouwen. Het proces ten gronde start maandag 12 december. Maandagnamiddag wordt D. ondervraagd door voorzitter Antoon Boyen.

LEES OOK. Broertjes abrupt van elkaar gescheiden nadat mama werd gewurgd door ex-man: “Belang van kinderen primeert blijkbaar niet”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten