“Het begon met enkele machines op een werf en eindigde met inbraak in het gemeentehuis”: trio riskeert anderhalf jaar cel voor reeks diefstallen

©  rr

WAREGEM/DEERLIJK -

Drie mannen riskeren elk anderhalf jaar cel voor een hele reeks diefstallen of pogingen daartoe. Ze hadden het vooral gemunt op bouwwerven en bedrijven maar braken ook in op het gemeentehuis van Waregem. De mannen stalen om hun drugsverslaving te bekostigen.

Jonathan Folens

Tussen maart en april van dit jaar pleegden de mannen zo’n elf diefstallen. De beklaagden sloegen toe op werven in onder meer Deerlijk, Gent en Oeselgem. In het gemeentehuis van Waregem gingen ze zelfs twee keer langs. Bij een huiszoeking bij S.V. (31) uit Merelbeke trof de politie laptops, toetsenborden en werkmateriaal aan. Tussen 17 en 19 april bood hij veel werkmateriaal te koop aan op Tweedehands.be. Ook in het huis van Bart D. (31) uit Zulte werd heel wat gestolen goed aangetroffen.

S.V. zat thuis na een operatie en herviel zo in zijn drugsverslaving. Bart D. verloor zijn werk door corona, raakte in geldproblemen en liet zich naar eigen zeggen meeslepen door slechte vrienden. De derde beklaagde Wesley P. (45) uit De Pinte kampt nog steeds met een heroïneverslaving. “Het begon met enkele machines op werven en eindigde met inbraken in het gemeentehuis”, zei zijn advocaat.

Naast de celstraf riskeert het trio elk 1.600 euro boete. Vonnis op 12 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten