Voetbal 3de afdeling A KVE Drongen

Na veel blessureleed komt Ward Baert opnieuw boven water bij KVE Drongen: “Mogen wat meer vertrouwen uitstralen”

Ward Baert (links) vindt dat KVE Drongen wat meer in zichzelf mag geloven: “In voetbal moet je fysiek en technisch sterk zijn, maar ik vind het mentale aspect misschien nog wel het belangrijkste.” ©  Nic Declercq

Drongen -

Vorig weekend vierde KVE Drongen-aanvoerder Ward Baert (30) zijn rentree in de slotfase van het duel op bezoek bij Eendracht Wervik. “Ik kan het team allicht helpen”, zegt Baert. “Met engagement en vurigheid probeer ik mijn ploegmakkers op sleeptouw te nemen.”

Stefan Smet

Het gaat bij KVE Drongen al enkele weken bijzonder moeizaam. De laatste overwinning – op bezoek in Aalter – dateert alweer van oktober. Toch klinkt sterkhouder Ward Baert, pas terug na een blessure, niet bepaald verontrust. “Je kunt er niet omheen dat we niet zo’n brede kern hebben en als je dan met enkele afwezigen zit, zit je al snel krap in je wisselmogelijkheden. Daar zijn we ons van bewust”, aldus Baert. Op bezoek in Wervik maakte Baert, voor het eerst sinds die partij in en tegen Aalter, eindelijk nog eens zijn opwachting. “Ik voelde me er wel klaar voor, maar ik vroeg de coach toch om even te wachten met een wissel. Ons team stond echt goed, maar uiteindelijk bleek het toch noodzakelijk dat ik nog een kwartiertje speelde. We doen het niet zo slecht, maar we zijn onvoldoende balvast. Ook achterin moeten we de bal meer in eigen rangen durven te houden. Je mag ook niet te veel respect tonen voor de tegenstander.”

Zo lijkt Baert ook al meteen te solliciteren naar een basisplaats voor het duel van dit weekend tegen SV Anzegem. “Ik heb het gevoel dat ik fysiek opnieuw klaar ben, want ik heb nu toch ook al een viertal weken geleden de looptraining hervat. Vorige week kon ik aanpikken bij de groepstraining en op vraag van de coach ging ik mee naar Wervik. Ik zat dan ook niet stil, want een dag nadat ik mijn spierscheur opliep, heb ik een fitnessabonnement genomen. Die scheur herstelde vlot, maar ik heb bewust de tijd genomen om volledig te herstellen. Ik nam geen enkel risico en voel me nu wel topfit, dus heb ik geen schrik om meteen vol aan de bak te gaan. Ik kan het team allicht helpen. Met engagement en vurigheid probeer ik mijn ploegmakkers op sleeptouw te nemen.”

Angst is slechte raadgever

Anderzijds wordt het voor Drongen andermaal een zware klus om een driepunter te scoren. Met vier zeges op rij is Anzegem immers uitstekend op dreef. “Gelukkig kunnen we dit weekend normaal ook opnieuw rekenen op Thijs De Rock. Met zijn acties is hij toch ook van groot belang voor ons: met één splijtende pass kan hij een meerwaarde voor ons zijn. We hebben heus genoeg talent in onze rangen, dus mogen we wel wat meer vertrouwen uitstralen. Angst is een slechte raadgever. ”

“Ik heb natuurlijk ook mijn ervaring”, gaat Baert verder. “Zo speelde ik ook al op een hoger niveau met SK Deinze. Daardoor kan ik nu ook meer relativeren. Ik merk dat mijn jonge ploegmakkers nogal snel onder de indruk zijn van een tegenstander. In voetbal moet je fysiek en technisch sterk zijn, maar ik vind het mentale aspect misschien nog wel het belangrijkste. Voor een speler is zelfvertrouwen essentieel om prestaties af te kunnen leveren. We moeten heus niet te veel respect tonen voor de ploegen in deze reeks.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten