Voetbal 3de afdeling VV B KFC Diest

Jordi Schoolmeesters wil zich met Diest bewijzen tegen zijn ex-ploeg: “Spanningen wegvoetballen met een zege”

Jordi Schoolmeesters (links): “Ik speelde vorige week voor het eerst als centrale aanvallende middenvelder.”  ©  Guy Meurs

Het seizoen van aanwinst Jordi Schoolmeesters verloopt grillig. Vorige week was de Diestse aanvaller invaller, maar voor de wedstrijd van zaterdag tegen zijn ex-ploeg Wijgmaal hoopt hij dat coach Danny Boffin niet meer naast hem kan kijken. De wedstrijd winnen is voor beide teams van groot belang om weg te blijven uit de gevarenzone.

René Beelen

De Warandeploeg zit in een dip. De laatste thuiszege dateert van 15 oktober toen verrassend maar verdiend werd gewonnen van topploeg Wezel. Tot half oktober ging het goed, maar daarna liep het bergaf met een 2 op 21. Met de komst van Olympia Wijgmaal, dat slechts twee punten meer telt, is een overwinning broodnodig.

Vertrouwen opkrikken

“Ik startte aan het seizoen in de basis in een periode dat we punten sprokkelden”, vertelt Jordi Schoolmeesters. “Net zoals het met de ploeg minder goed ging, sputterde mijn motor. Ik verzeilde op de bank, werd ziek en kreeg opnieuw het statuut van invaller. Vorige week tegen Sint-Lenaarts kwam ik al voor de rust van de bank voor Benjamin Bahtiri die zich aan de knie blesseerde. Ik ben kritisch over mijn prestatie. Het mocht iets beter. Ik speelde voor het eerst als centrale aanvallende middenvelder. Voorheen werd ik op de rechtse flank uitgespeeld. Ook in de periode toen ik bij de U17 tot de beloften bij Wijgmaal speelde, was ik overwegend flankaanvaller. Ik hoop nu dat ik tegen mijn ex-ploeg opnieuw aan de bak mag komen. Zo’n match is voor mij speciaal. Ik ken er nog enkele spelers zoals Jitse Dupont, Bono Mertens, Nassim Miri en Andreas Dewaet. Vooral met Jitse Dupont heb ik nog geregeld contact. Ik voetbalde een seizoen bij de A-ploeg van Wijgmaal en was ook invaller in de promotiematch voor derde klasse. Ik heb daarna nog bij Linden en dan twee seizoenen bij Bierbeek gevoetbald. Nu wil ik me in derde afdeling bewijzen als doelpuntenmaker of als iemand die voor de assist zorgt. Is dat in de rol van centrale middenvelder of op de rechterflank, het maakt niet uit. Terug een basisplaats afdwingen, is het voornaamste. We hebben de punten broodnodig al vertoeven de ploegen nog dicht bij elkaar en is er niets gezegd. Overwinningen bleven te lang uit en dan zijn er in de groep uiteraard spanningen, maar gelukkig geen ruzies. Het is normaal dat de sfeer hand in hand gaat met de resultaten. Die spanningen weg voetballen is de bedoeling. Het groepsgesprek van de voorbije week heeft iedereen goed gedaan. Dat was in de voorbije match duidelijk. Het vertrouwen kan alleen maar verder opgekrikt worden en met een overwinning gaat dat sneller. Die mag er nu komen voor ons eigen volk.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten