Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

Lieven Gevaert moet puzzelen bij KSC Dikkelvenne in cruciaal duel met Racing Harelbeke: “Mogen niet de fout maken om hun spel mee te spelen”

De opdracht is duidelijk voor de manschappen van coach Lieven Gevaert: “We moeten het niet onder stoelen of banken steken: tegen Harelbeke moet er gewonnen worden” ©  Geert De Rycke

Dikkelvenne -

KSC Dikkelvenne ontvangt zaterdag Racing Harelbeke aan de Hofkouter. Na een onverdiende nederlaag tegen Sparta Petegem is de ploeg van voorzitter Geert Gevaert diep weggezakt in het klassement. Harelbeke klopte Olsa Brakel en wipte over FC Gullegem naar de zestiende plaats op nauwelijks twee punten van Dikkelvenne. Hoogspanning aan de Hofkouter.

Freddy De Geest

“We hadden altijd moeten winnen in Petegem, maar daar koop ik niets mee”, zegt coach Lieven Gevaert. “Het enige wat ik mijn spelers kan verwijten, is een gebrek aan efficiëntie. Wij hadden vier loepzuivere kansen, maar sprongen er onzorgvuldig mee om. Dennis Van Vaerenbergh verontschuldigde zich bij de ploegmaats, maar dat verandert niets aan het resultaat. Voor Sparta viel de bal goed in de slotminuut. Dit is een bijzonder zuur puntenverlies.”

“We moeten het niet onder stoelen of banken steken: tegen Harelbeke moet er gewonnen worden. Desnoods na een match die niet aan te zien was, maar vanaf nu zijn de punten belangrijk en heiligt het doel de middelen. Op Petegem speelden we een prachtwedstrijd, maar het levert enkel frustratie op. In Petegem was er meer dan het puntenverlies. Maxime De Smet brak zijn sleutelbeen. Gelukkig betreft het een mooie breuk en zou de inactiviteit zich beperken tot maximaal zes weken. We posteerden Nasseridine Mazouz centraal achterin als vervanger voor Maxime, maar die keek nu tegen een derde geel karton aan en dus is hij er tegen Harelbeke niet bij. Staf Hoebeke, een optie centraal achterin, is aan het herstellen van een blessure aan de patellapees. Centraal achterin blijft enkel Gianni Desmet over. Gelukkig recupereren we Preben De Man en Vic Seurynck na schorsing, maar toch wordt het puzzelen om een stevig blok te kunnen neerzetten. Te veel positiewissels doorvoeren, lijkt me geen goed idee, maar uit noodzaak zal het toch moeten.”

Zespuntenwedstrijd

Dikkelvenne verloor vorig seizoen thuis van Racing, maar ging in het Forestierstadion wel met de volle buit lopen. “Racing staat voor power, kick-and-rushvoetbal dat ons niet echt ligt. Ze beschikken over kopbalsterke spelers die zeer gevaarlijk zijn op stilstaande fasen. Op die manier scoorden ze twee keer tegen Olsa Brakel. Wij mogen de fout niet begaan om hun spel mee te spelen. Doen we dat wel, dan zijn we op voorhand verloren. Dit is een zespuntenwedstrijd die het verdere verloop van de competitie voor een deel zal beïnvloeden. Winst betekent dat je sowieso een goede zaak doet en de kloof met Racing aandikt en men afhankelijk van de andere resultaten wat kan doorschuiven in het klassement. Dit seizoen zat het voor ons nog niet echt mee, maar ook dat blijft niet duren”, probeert de Dikkelvense trainer het gehavende morele front op te krikken. Voor de jaarwisseling speelt Dikkelvenne nog op Jong Essevee en thuis tegen KVK Westhoek. “Punten pakken, zal moeten”, is Gevaert strijdlustig.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt