Plantur-Pura wordt volgend jaar Fenix-Deceuninck

Het zijn de laatste dagen van Plantur-Pura. Volgend jaar is Fenix-Deceuninck de naam van de vrouwelijke wegploeg van de broers Roodhooft. Julie De Wilde en Yara Kastelijn stonden model voor de nieuwe trui die in de showroom van Fenix werd voorgesteld in Milaan.

Hugo Coorevits

Het Italiaanse bedrijf Fenix stond tot de Tour prominent op de trui van Mathieu van der Poel, maar in la grande boucle reed het Proteam voor het eerst met Alpecin-Deceuninck. Het West-Vlaamse bedrijf is sinds begin dit jaar hoofdsponsor bij Ciclismo Mundial, de structuur achter de ploegen van Philip en Christoph Roodhooft.

Fenix wordt dus hoofdsponsor bij de vrouwen en partner bij de mannen. “Deceuninck verlengt ook het partnerschap bij de mannen als naamsponsor. Zowel Fenix als Deceuninck zijn belangrijk in de expansie van onze volledige structuur”, benadrukt ploegmanager Philip Roodhooft. “Net als Alpecin, fietsconstructeur Canyon en Zwift. Bij Fenix is de ceo van Arpa Industriale, Stefano Mion, fier dat hij de vrouwenploeg sponsort. “We willen de groei van het vrouwenwielrennen ondersteunen. Dit is een team dat niet alleen leunt op talent, maar dat door toewijding en hard werken een hoog niveau nastreeft. Net als Fenix.”

De ceo van Deceuninck, Bruno Humblet, is vereerd dat ze zowel op de truien van de wegploeg bij de mannen als de vrouwen staan. “We zijn blij dat we op deze manier de noodzakelijke stabiliteit kunnen bieden zodat deze teams doorlopend kunnen doorgroeien.” (hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten