Axel Daeseleire schakelt heel Vlaanderen in om erfgenaam van Hilda te vinden

Axel tijdens zijn zoektocht.© VTM

Nog altijd ligt er voor een fortuin aan erfenissen te wachten. Naar schatting gaat het om een bedrag van liefst een half miljard euro. Axel Daeseleire gaat in een nieuw seizoen van Erfgenaam Gezocht opnieuw zoeken naar de begunstigden. Maar dat loopt niet van een leien dakje.

Tom Vets

In de eerste aflevering duikt de zaak van Hilda Verlaenen op. Ze stierf op 11 december 2004 op 82-jarige leeftijd en was weduwe. De erfenis? Drie bouwgronden, een huis, goudstaven, dure juwelen en vermoedelijk nog cash geld. Via heel wat omwegen komt Axel van alles te weten over Hilda, toch is er na maanden opzoekwerk nog steeds geen erfgenaam in zicht. En dat is bijzonder jammer, want het gaat hier om een erfenis van een zeer aanzienlijk bedrag. Axel besluit een oproep te doen aan televisiekijkend Vlaanderen om alsnog resultaat te boeken.

Nog in de aflevering van donderdagavond trekt hij naar Blankenberge, waar Axel op de lijst van erfloze nalatenschappen een zekere Daniël Nayaert tegenkomt. De stadsarchivaris loodst Axel door de duizenden dossiers van hun bewoners. Daarbij ontdekt Axel onder meer dat Daniël een bakker was die in… de Bakkerstraat woonde. Een jeugdvriendin van Daniël geeft Axel een nieuw aanknopingspunt: Luc Benoot, de zoon van Daniëls oudste zus. Heeft Axel hiermee de juiste erfgenaam te pakken?

Erfgenaam Gezocht’, VTM, donderdag om 20.45 uur

Aangeboden door onze partners