FIFA bevestigt overlijden arbeidsmigrant tijdens WK

Themabeeld. ©  REUTERS

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag bevestigd dat tijdens het WK in Qatar een arbeidsmigrant is omgekomen. Een Filipijnse arbeider zou bij een ongeluk tijdens reparatiewerkzaamheden aan het teamhotel van de delegatie uit Saudi-Arabië om het leven zijn gekomen, meldde de sportwebsite The Athletic, waarna de FIFA dat bevestigde.

Bron: BELGA

“De Wereldvoetbalbond is diep bedroefd over deze tragedie, de gedachten en ons medeleven gaan uit naar de familie van deze arbeider”, liet een woordvoerder weten. De FIFA zei pas verder op de zaak in te kunnen gaan als er meer informatie bekend is.

Volgens The Athletic was het slachtoffer, een man van rond de veertig, met een heftruck aan de slag, toen het op een helling misliep. Hij zou uit het voertuig gevallen zijn en met zijn hoofd op beton terechtgekomen zijn. Een veiligheidsgordel droeg hij niet. De Qatarese autoriteiten onderzoeken het ongeval. 

Bij de bouw voor het WK in Qatar zijn volgens mensenrechtenorganisaties talloze doden gevallen. De secretaris-generaal van het organisatiecomité van het WK voetbal, Hassan Al Thawadi, sprak onlangs over meerdere honderden overleden arbeidsmigranten. Een werkgroep van de Europese voetbalbond UEFA heeft gepleit voor een compensatiefonds voor de arbeidsmigranten.

Aangeboden door onze partners