Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Oostkamp-trainer Kurt Delaere vreest trip naar leider Aalst niet en droomt zelfs van nieuwe stunt: “Wij hebben niets te verliezen”

SV Oostkamp speelt nog drie matchen voor de winterstop, waaronder de al twee keer uitgestelde ‘mistderby’ tegen KM Torhout. “De top vijf zou een mooi kerstcadeau zijn”, zegt Kurt Delaere. © Bart Vandenbroucke

Oostkamp -

Na de late maar verdiende 3-1-overwinning tegen Gullegem trekt SV Oostkamp zaterdag onbevreesd naar de leider. De rood-witten hopen in Aalst voor een derde stunt van het seizoen te zorgen.

Philippe Decruynaere

“Ik wist vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden tegen Gullegem”, blikt T1 Kurt Delaere terug. “Hun ploegopstelling verraadde dat ze een laag blok zouden zetten en naar De Valkaart kwamen om ons pijn te doen met hun snelle spitsen. Dat is hun goed recht en het is ze zelfs bijna gelukt. We speelden niet altijd even zuiver, maar we creëerden wel voldoende kansen. Zelfs toen we tien minuten voor affluiten nog op achterstand stonden, was ik ervan overtuigd dat we de overwinning nog konden binnenhalen.”

Het is algemeen geweten dat Eendracht Aalst en Lokeren-Temse dit jaar voluit gaan voor promotie. “Wij zitten in een totaal andere situatie”, aldus Delaere. “Wij koesteren deze ambitie niet en voelen minder prestatiedruk. Dat kan zaterdag misschien in ons voordeel spelen. Aalst zit in een goede flow en we zullen het niet zeker gemakkelijk hebben om ons aanvallend voetbal te ontwikkelen. We zijn echter niet naïef en zullen uiteraard niet blind in de aanval trekken. Als we echter iets willen halen, is het goed om zelf te scoren. Wie weet, zorgen we wel voor een nieuwe stunt. Na onze overwinning op de openingsspeeldag tegen Sparta Petegem en het verdiende gelijkspel tegen Lokeren-Temse zou het mooi zijn om ook iets te rapen in Aalst.”

Als eerste scoren

Thijs Benoot, samen met Broes Willem sterkhouder in de verdediging van de rood-witten, deelt volmondig de mening van zijn coach. “Wij hebben niets te bewijzen in Aalst. De druk ligt bij de tegenstrever en dat is voor ons een ontegensprekelijk voordeel. Wij hebben de voorbije maanden al voldoende bewezen dat we onze plaats in tweede afdeling waard zijn. Niemand had verwacht dat we in de top vijf zouden meedraaien. Ook wij waren voor aanvang van het seizoen tevreden met een plaats in de middenmoot. Nu we daar bovenaan staan, zou het leuk zijn om zo lang mogelijk de aansluiting met de topploegen te behouden.”

“Ik heb voor zaterdag een ideaal scenario in het achterhoofd”, geeft Benoot toe. “Als we erin slagen om eerst te scoren, moet de tegenstrever komen en dan zijn we op ons best. Snel omschakelen van verdediging naar aanval is een wapen dat we goed beheersen. Nogal wat ploegen hebben moeite met onze manier van spelen en hopelijk is dat zaterdag ook het geval. Ik beweer zeker niet dat we zullen winnen in Aalst, maar we zullen ons ook niet snel gewonnen geven.”

Doordat er voor de winterstop nog een inhaalwedstrijd tegen KM Torhout op het programma staat, komt SV Oostkamp nog drie keer aan de bak voor de eindejaarsfeesten. “Onze heenronde is nu al een succes, maar ik hoop toch dat we nog enkele goede prestaties neerzetten in de komende wedstrijden. Aan de terugronde beginnen in de top vijf zou een schitterende prestatie zijn. Een mooi kerstcadeau voor mijn jongens en de hele club”, vindt Kurt Delaere.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt