Voetbal 2de afdeling VV A FC Gullegem - Jong Essevee

Glenn Labie ontvangt zoon Andres in FC Gullegem-Jong Essevee: “Ik hoop dat zijn profdroom werkelijkheid wordt”

Duwt Andres Labie met Jong Essevee (rechts) zijn vader Glenn en FC Gullegem nog wat dieper in de put? © Bart Vandenbroucke

In Moen, ten huize Labie, maakt men zich op voor een familieduel. Vader Glenn, T2 bij FC Gullegem, staat zaterdag immers tegenover zoon Andres, voetballer bij Jong Essevee. “Dit wordt een geestige beleving.”

Fons Vandewynckele

Glenn Labie (43) is vader van zoon Andres (18) en dochter Lieke (17), die volleybalt bij Kerdavo Avelgem. Zelf versleet hij zijn eerste voetbalschoenen bij FC Moen, maar zijn jeugdopleiding bracht hij grotendeels door bij Cercle Brugge en KV Kortrijk. Later verdiende hij zijn strepen in de eerste ploeg van KM Torhout, FC Izegem en KVK Avelgem. Nu drukt zoon Andres bij Zulte Waregem de sporen van zijn vader.

“Met dat verschil dat de jonge voetballers er nu veel meer moeten voor doen dan wij in onze tijd”, zegt Glenn Labie. “Vroeger waren wij top toen wij 25 waren, nu worden de jonge gasten vroeger voor de leeuwen gegooid. Als ik zie wat Andres er allemaal moet voor doen en laten, dan zeg ik chapeau. En ik moet hem niet eens pushen. Hij studeert in Gent, maar komt iedere avond naar huis. Niet om televisie te kijken, maar om te studeren en dan te vertrekken naar de training. Veel vrije tijd rest hem niet, maar niets is hem te veel om zijn voetbaldroom waar te maken. Ik kijk er met veel bewondering naar en hoop dat mijn eigen vlees en bloed zijn droom werkelijkheid ziet worden.”

“Ik volg mijn zoon Andres op de voet en zie hem graag goed spelen en winnen, maar als voorlaatste hebben wij bij FC Gullegem de punten hard nodig”, vervolgt Glenn Labie. “Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Andres de beste man op het veld wordt, maar de drie punten moeten aan de Poezelhoek blijven. Deze week heb ik aan Andres, die centraal in de verdediging speelt, al enkele plaagstoten uitgedeeld. Uiteraard ken ik zijn kwaliteiten én werkpunten, en ik joeg hem de gordijnen in toen ik hem vertelde dat ik zijn mindere kwaliteiten aan onze aanvallers zou briefen (lacht). Zaterdag zal hij er heel zeker ietwat nerveus bijlopen, want de hele familie en veel vrienden en kennissen komen naar Gullegem afgezakt.”

Andres fronst de wenkbrauwen als hij zijn vader bezig hoort. “Het kan goed zijn dat Gullegem de punten momenteel nodig heeft, maar op cadeaus moet mijn pa toch niet rekenen. Ik hoop voor hem dat Gullegem het behoud kan verzekeren, maar zaterdag wil ik winnen. Ik heb deze week al genoeg plaagstoten moeten incasseren, na de match wil ik niet opnieuw voor lul staan. Toch heb ik veel respect voor mijn vader, want hij is mijn personal coach, mijn grote roerganger, mijn steun en toeverlaat, mijn beste supporter.”

Andres Labie heeft één grote droom. “Ja, ik wil het maken bij een eersteklasser en niets is me te veel om mijn droom waar te maken. Dat wij dit seizoen met Jong Essevee mogen aantreden in tweede afdeling, komt me goed uit. Het voetbal dat in deze reeks gespeeld wordt, is toch nog wat anders dan bij de beloften. Aanvankelijk was het wennen. We moesten niet meer duelleren met leeftijdsgenoten maar met mannen met body en veel ervaring. Het tempo ligt ook een stuk hoger. Intussen hebben we ons aangepast en zijn we ook als ploeg aan het groeien. Vorig weekend smeerden we zelfs leider Aalst een nederlaag aan. Mijn vader zal het niet graag horen, maar op Gullegem willen we doorgaan op ons elan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten