Positieve testresultaten voor vaccin tegen longkanker van Frans-Belgisch biotechbedrijf

©  BELGA

Een kandidaat-longkankervaccin van het Frans-Belgische biotechbedrijf PDC*line Pharma heeft positieve eerste resultaten opgeleverd tijdens een klinische studie. Dat heeft het bedrijf met een vestiging in Luik donderdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

“De behandeling met PDC*lung01 leidt tot een antitumorale immuniteitsreactie bij een significant aantal patiënten, en die reactie lijkt versterkt bij een combinatie met pembrolizumab”, zo staat in een persbericht van PDC*line Pharma. Concreet wordt een beduidende verhoging van het aantal CD8+-afweercellen (antitumorale lymfocyten) vastgesteld.

PDC*lung01 zit in fase I/II van de klinische studie. Daarbij wordt er gekeken naar onder andere de veiligheid, hoe het middel verdragen wordt en de preliminaire klinische activiteit van het kandidaat-longkankervaccin. De studie loopt bij 64 patiënten. De resultaten werden voorgesteld tijdens een congres in de Zwitserse stad Genève.

PDC*line Pharma haalde eerder zowat 17,5 miljoen euro op bij Belgische en Zuid-Koreaanse investeerders om de klinische studie te financieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten