EuroCup Women: double-double voor Belgian Cat Serena-Lynn Geldof bij Zaragoza, winst voor Castors Braine

Belgian Cat Serena-Lynn Geldof schitterde in de EuroCup Women en bij Zaragoza. © FIBA

In de EuroCup Women pakte Serena-Lynn Geldof met een schitterende prestatie uit. De Belgian Cat leidde met een double-double Zaragoza tegen Cadi La Seu en collega Cat Elise Ramette naar de zege. Winst was er ook voor Castors Braine tegen Grengewald.

Patrick Ceulemans

De 1m96 grote Serena-Lynn Geldof leidde op de vijfde speeldag van de EuroCup Women en in poule I met een double-double (11 punten, 10 rebounds) Zaragoza tegen Cadi La Seu naar een vijfde opeenvolgende zege: 58-71. Voor Zaragoza de vijfde opeenvolgende zege. Elise Ramette tekende voor 2 punten, 1 rebound en 2 assists. Cadi La Seu, dat 3 op 5 telt, ontvangt volgende week Castors Braine. Wil de Waals-Brabantse ploeg nog tweede eindigen en zich plaatsen voor de play-offs (5-12 januari) van de EuroCup Women moet het met tien punten winnen (54-63 verlies in eigen midden) in Spanje.

Castors Braine won op de vijfde speeldag met 115-56 van het Luxemburgse Grengewald. Reka Lelik met een double-double (30 punten, 12 rebounds), Jessica Lindstrom (10 punten, 12 rebounds), Emmeline Leblon (8 punten, 9 assists) en Aleksandra Kroselji (20 punten) waren de sterkhouders bij Castors Braine. In poule I telt Castors Braine 2 op 5. In poule J leidde Belgian Cat Hind Ben Abdelkader (12 punten, 6 rebounds, 3 assists) het Franse Villeneuve D’Ascq tegen het Italiaanse Sassari naar een 68-48 overwinning. Voor Villeneuve D’Ascq, waar Rachid Meziane (bondscoach Belgian Cats) coach is, de vijfde opeenvolgende zege in de EuroCup.

Van de twaalf poules van vier is de top-2 en de acht beste derdes geplaatst voor de play-offs van de EuroCup Women. Vanavond komen Namur Capitale, Estudiantes Madrid (Billie en Becky Massey) versus Keltern (Emmanuella Mayombo), Venetië (Antonia Delaere) en ASVEL Lyon (Julie Allemand)-Montpellier (Julie Vanloo, Kyara Linskens) en Ramla (Maxuelle Lisowoa) nog in actie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten