De nachtmerrie van iedere bierliefhebber: winkel verliest kostbare wekelijkse lading

Door een onoplettendheid belandden tientallen liters op de grond. ©  IF

Gent -

Het is de nachtmerrie van elke bierliefhebber. Plots vallen honderden flesjes Orval op de harde grond en stroomt meer dan 150 liter het riool in. Het gebeurde woensdag bij De Hopduvel, de drankenspeciaalzaak in Dok Noord. Doodzonde. “Vooral omdat het een unieke, onvervangbare trappist is.”

Max Dedulle

Zoals zo vaak arriveerde woensdag een nieuwe voorraad trappist bij De Hopduvel. “Maar door een kleine onoplettendheid liep het mis bij het lossen van de vrachtwagen”, zegt zaakvoerder Tom De Vriendt. “Een pallet kantelde, waardoor twintig bakken Chimay en even veel bakken Orval op de grond vielen. Vooral die laatste kregen het hard te verduren: bijna alle flesjes gingen verloren.”

Deze week is er dus geen Orval te koop in de speciaalzaak. “En zeggen dat we de vraag nu al niet konden volgen”, zegt De Vriendt. “Orval is een populaire trappist die met geen ander bier te vergelijken valt. Bovendien zijn we een van de weinige winkels die hem nog per bak verkopen.” (lees verder onder de foto)

©  IF

Donkere dagen

De gesneuvelde pallet maakt heel wat los onder bierliefhebbers. De Hopduvel plaatste foto’s van de ravage op sociale media, waar het bericht druk wordt gedeeld en al honderden droevige reacties binnenkwamen. “Het worden donkere dagen”, voorspelt Orval-fan Josse op Facebook.

“Mensen vragen ons vooral wanneer de volgende lading binnenkomt”, zegt De Vriendt. “Dat weten we nog niet, maar gelukkig hebben we nog honderden andere bieren in ons assortiment. Niemand hoeft dus dorst te lijden.”

Gelukkig staat er nog genoeg Westmalle op de vrachtwagen. ©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten