Wat doen we dit weekend? Van Christoff tot Sjakie en de Chocoladefabriek

Kerst vieren met Christoff, dansen in een digitaal decor, klassieke muziek die beelden van de Finse natuur oproept. Er komen nogal wat emoties op ons af, dit weekend. En dan hebben we het nog niet gehad over de chocoladefabriek en het carnaval van de dieren.

André Grosemans

In een digitaal decor

Deze verbluffende dansvoorstelling van de Britse choreograaf Tom Dale, op muziek van elektronicacrack Ital Tek en met livezang van Jemina Brown, is nog het meest opmerkelijk omdat er gedanst wordt in een digitaal decor van geprojecteerde, hoogtechnologische beelden.

Surge, Tom Dale Co, op 10/12 om 15, 19 en 21 uur, Cultuurcentrum Hasselt. Info: www.ccha.be

 


 

Beelden van Finse natuur

Nu de Finse dirigent Dima Slobodeniouk (foto) de baton zwaait bij het Antwerp Symphony Orchestra kiest hij voor het Vioolconcerto Opus 47 van zijn landgenoot Jean Sibelius. De compositie roept beelden op van de woeste natuur in Finland. Solist is Augustin Hadelich.

Augustin Hadelich, Antwerp Symphony Orchestra, op10/12 Koningin Elisabethzaal Antwerpen en op 11/12 Kursaal Oostende. Info: www.antwerpsymphonyorchestra.be

 


 

Kerst met Christoff

Al voor de tiende keer pakt Christoff uit met een paternoster kerstconcerten. Hij wordt vergezeld van een vierkoppige band en het kinderkoor Scaletta. De optredens, altijd in kerkgebouwen, zijn een mix van kerstklassiekers en liedjes met een warme boodschap.

Kerstmis met Christoff, op 11/12 Onze-Lieve-Vrouwkerk Tielt, tot 29/12 op tournee. Info: www.kerstmismetchristoff.be

 


 

In de chocoladefabriek

Van de bestseller Charlie and the chocolate factory van Roald Dahl werd een familiemusical gemaakt. Die krijgt in een vertaling en regie van Stany Crets een Vlaamse versie. Nordin De Moor speelt de rol van Willy Wonka. Sopraan Astrid Stockman maakt haar debuut in de musicalwereld.

Charlie and the chocolate factory, Deep Bridge, op 10 en 11/12 Stadsschouwburg Antwerpen, tot 29/1 op tournee/ Info: www.deepbridge.be

 


 

Carnaval van de dieren

Een alleenstaande vader en zijn kind zoeken een varken, het dier dat niet mag meedoen in Le carnaval des animaux, de negentiende-eeuwse compositie van Camille Saint-Saëns. Josse De Pauw schreef de tekst voor acteur Joren Seldeslachs. Voor een publiek vanaf drie jaar.

Le carnaval des animaux, De Maan, op 10/12 om 11 en 15 uur, De Maan Mechelen, tot 28/12 op tournee. Info: www.demaan.be

 


 

Daar is Lizzo weer

In 2019 zette ze met een dolle show The Barn op Rock Werchter op zijn kop. Inmiddels heeft ze tal van successen op haar kerfstok. Haar About damn time was een van de zomerhits dit jaar. Nu komt het popicoon Lizzo terug naar België. Vroeg reserveren lijkt ons aangeraden.

The special tour, Lizzo, op 24/2 Sportpaleis Antwerpen. Info: www.livenation.be

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten