Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent - Club Luik (Zaterdag om 19.30 uur)

Robbie Van Hauter kijkt reikhalzend uit naar topduel met Jong AA Gent tegen Club Luik: “Respect voor ons is gegroeid”

“Je kunt er niet omheen dat we onze vaste spitsen toch wel wat missen”, zegt Robbie Van Hauter. ©  NDM

GENT -

Jong AA Gent kwam vorig weekend niet verder dan een 0-0-gelijkspel in Dessel. Zaterdagavond volgt alweer een heuse klepper wanneer leider Club Luik op bezoek komt in de Chillax Arena. “Voor zulke matchen moet niemand gemotiveerd worden, al is dat bij ons nooit een probleem. Je merkt wel dat de tegenstanders zich steeds defensiever opstellen. De ploegen passen zich steeds meer aan“, stelt Robbie Van Hauter vast.

Stefan Smet

De jonge Buffalo’s leerden de voorbije weken de keerzijde van de medaille kennen in eerste nationale. Na de fysieke veldslag tegen Heist is er plots sprake van aanslepend blessureleed. Hierdoor lijdt de gehavende selectie van Emilio Ferrera meer puntenverlies dan haar lief is. Zoals vorig weekend, toen Dessel Sport de Gentenaars op een 0-0-gelijkspel hield.

“Het loopt inderdaad net iets minder”, sakkert Robbie Van Hauter, die met zijn ploegmakkers uit de voorbije vier competitieduels slechts één zege wist te puren. “Je kunt er niet omheen dat we onze vaste spitsen toch wel wat missen. Hun afwezigheid weegt echt wel door. Helaas zullen we voor Nieuwjaar wellicht geen beroep meer kunnen doen op John. Ook Mokuna is hoogstwaarschijnlijk nog even out door een aanslepende blessure.”

Komend weekend volgt een nieuw topduel in de Chillax Arena, met de komst van fiere leider Club Luik. “Voor zulke matchen moet niemand gemotiveerd worden, al is dat bij ons nooit een probleem. Anderzijds merk je wel dat de tegenstanders zich steeds defensiever opstellen. Het respect voor ons is duidelijk gegroeid en de ploegen passen zich steeds meer aan. Dat is ook voor ons wel wat wennen.”

“Het grootste euvel is wellicht ons gebrek aan ervaring. Eigenlijk is dat de oorzaak van ons puntenverlies. We geven te makkelijk doelpunten weg door individuele fouten. We betalen leergeld, daar kun je niet omheen. Zoiets heeft nu eenmaal tijd nodig. In vijftien matchen kun je die kloof met ploegen die heel wat dertigers tellen, onmogelijk dichten. Luik is ook zo’n sterke ploeg, die zijn leidersplaats zal willen consolideren.”

Genoeg kwaliteit

In de rangschikking telt Jong AA Gent nu al negen punten achterstand op leider Luik en de jonge garde van Ferrera voelt ook de hete adem van de middenmoot. “Toch blijven we heel rustig. Natuurlijk zijn we heel sterk aan het seizoen begonnen, maar het is een heel lang seizoen. We krijgen als groep ook de kans om te groeien en stappen te zetten. We hebben genoeg kwaliteit in onze groep.”

Robbie Van Hauter maakt meer dan ooit deel uit van de Gentse basiself. Een fijne opsteker voor de 19-jarige middenvelder, die tijdens de voorbereiding ook al eens mocht proeven van het grote werk bij de A-kern. Voorlopig bleef het evenwel bij die invalbeurt tijdens de galamatch tegen Midtjylland.

“Je merkt toch dat dit een totaal andere competitie is dan de beloftenreeks van vorig seizoen. We kunnen best goed voetballen, maar tegen ervaren teams moet je 90 minuten knokken. Mooi voetbal is dan soms ondergeschikt. Teams zoals Dessel mikken puur op het resultaat.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten